Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Frukost, med småbarn

Måndag morgon. Trött efter helgen. Solen smiter in genom rullgardinen och pigga ögon tittar på dig. Du känner det, fast du inte fått upp dina egna ögon ännu. 

Du hoppas och tror att ni ska sitta vid Barnkanalen en stund och liksom få en chans att vakna. Dröm och glöm. 

Lillen har hunnit till köket. In i det sista hoppas du och tror att han strax är tillbaka. Du väntar. Du hoppas. Vad tusan? Är han i soporna. Drömmen om en lugn morgon vid tvn är nu släckt. 

10 minuter efter att du slog upp ögonen plockar du nu fram frukost. Det är bråk om vem dom får ta fram bröd, smör och juice. Den påhittige 3 1/2 åringen har även hittat sin leksakstrumpet så ljudet av en gäll skärande ton varvar skriken om vem som först tog smöret. 

Lillen är nu så hungrig så du börjar undra om han fick någon mat överhuvudtaget igår. Han skriker macka med desperation i rösten. Du serverar en snabb macka för att få tyst på dom skriken. Juice mamma! Jag har redan lärt mig att ta fram 2 så lika muggar som möjligt. Häller upp juice. Det tar 5 sekunder och den ena muggen åker i golvet. 

Servera macka till det andra barnet. Torka juice. Slå på kaffe (ja, ännu har du inte kommit till denna punkt). Servera ännu en macka till första barnet. Börjar att bre din egna macka. Ett barn får se din macka och vill ha den. Du ger bort halva. Barnet som fick första mackan anser sig klar och kastar det som är klar av mackan i golvet. Mer juice mamma. 

Plötsligt är båda barnen borta från bordet. Du tar kaffekoppen och smuttar på första klunken. Du tänker nu får jag äta lite frukost och dricka mitt kaffe.

Skrik hörs från barnen och kampen om exakt samma bil/nalle/ponny/stekspade/plastbit har startat. När läget lugnat sig och du sedan är tillbaka till frukostbordet inser du att kaffet är kallt. 

Välkommen måndag!

Helgens hotellfrukost känns plötsligt som ljusår iväg

One thought on “Frukost, med småbarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *