Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: [email protected]

Allergi mot ägg, mjölk och fisk?

Marius har allergier, det vet vi. Men självklart måste vi ta reda på exakt vilka livsmedel han är allergisk emot.

Ägg – det vet jag. Även om vi inte har det på papper ännu så är jag helt säker på det. Varje gång jag har gett honom ägg har han kräkts. Enkel matematik.

Mjölk – hoppas hoppas han slipper mjölkallergi. Hans astma och eksem tyder dock på att det är det. Han kan ibland kräkas efter ersättningen på kvällen. Han hade koliken som liten. Allt verkar höra ihop. Vi har börjat med mjölkfri gröt och mat. Inte lika lätt att utesluta ersättningen från en dag till en annan.

Fisk – han älskar fisk. Så det vore ju kul om han kan få fortsätta äta det.

En sak vi inte vågar tänka på, det är om det visar sig att han har allergi mot hund. Men man ska inte tänka det värsta.

Pricktest och blodprov på barnkliniken väntar. Vi fick snabbt en tid, dom är angelägna om att vi ska få snabbt hjälp och mediciner. Förhoppningsvis har vi bra saker hemma mot astman när nästa förkylning drabbar oss.

2 reaktioner på ”Allergi mot ägg, mjölk och fisk?

  1. Men får han några andra symptom vid äggintag? Min mellersta kräks också av ägg, dock bara kokta ägg. Han har alltid gjort det ända sedan han var bebis! 😉 idag är han 4. Han klarar helt enkelt inte av konsistensen. Att ha infektionsutlöst astma och eksem brukar också kunna höra ihop, atopiker.

    Hoppas det inte visar på någon allergi öht!
    /malin

    1. Ja, magont och kräks. Han har aldrig fått ”rent” ägg (kokt eller stekt) utan det har varit i barnmat/pasta/köttbullar.

      Vi har mycket allergier från båda sidor i släkten, så det är inte konstigt om han får allergier. Min bror har haft äggallergi med samma symptom, när det startade.

      Tack, hoppas också han slipper!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *