Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: [email protected]

Förskolestart

Idag har det varit en stor dag för oss. Alvora har börjat förskola. 2 år och 2 månader gammal hoppade hon upp på bobben och kördes till dagis, som vi säger till henne. Grinden som hon så många gånger har stått och ropat, grinat och ryckt i öppnade vi nu. En ny värld har helt klart öppnat sig för oss.

På Alvora verkade det nästan som hon inte har gjort något annat. Sprang in i lokalen och började leka. På fruktstunden tog hon åt sig frukt så jag nästan skämdes. På rundvandringen sprang hon iväg och när jag och pedagogen hann ifatt satt hon inne hos äldsta gruppen, i deras samlingsring. Och pratade med dem.

Hade det inte varit för att mormor var hos oss och väntade med Bobby och Marius hade jag nog inte fått ut henne utan protester. Men nu lockade jag med mormor och att vi ska till dagis imorgon. Dagis, leka kompis, svarar Alvora snabbt.

Så, det känns som rätt beslut. Som jag har tvekat på detta. Såklart kommer det inte vara lika spännande när nyhetens behag har lagt sig. Men, det kändes som hon redan tagit sig en liten plats i gruppen. Jag känner mig helt lugn inför dag 2 på inskolningen!

20140113-220503.jpg

2 reaktioner på ”Förskolestart

  1. Va härligt!! Jag förstår dig till fullo hur du känt. Wiggo började ju på dagis (vi säger också så) när han var 1,5 år. Och jag var JÄTTE osäker och tänkte att det var för tidigt, skulle det gå bra, skulle han gråta och sakna oss, du vet, massor! Men jag ångrar mig inte en sekund nu i efterhand! Som han har utvecklats!, och gråtit vid lämning gjorde han första dagen, sen bubblar han om dagis jämt! Sen var hela gruppen i hans ålder så det kändes inte som att han var ”liten”. Men det var så jag tyckte då, men hade ju inget val, jag lärde ju tillbaka till jobbet liksom, kunde ju inte säga upp mig :/ Tror det kommer gå kanon för Alvora, hon kommer tycka det är skitkul att få leka med andra som har lika mkt energi som hon tror jag 😀 KRAAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *