Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Höstbaciller

Det borde vara omöjligt för barn under 6 månader att bli förkylda. Speciellt under 3 månader, men det är det inte. Snor (hjälp vad mycket snor en miniliten människa kan ha) är verkligen ett jobbigt problem när man är 2 månader gammal. Det blir jobbigt att sova med napp och äta.

Storasyster är också genomförkyld och extra mammig. Ingen bra kombo när lillebror också är förkyld och behöver vara mer i famnen.

Tankar från ett förkylt hem:
Tänk att en sak som  en snorsug nu är en självklar sak i hushållet.

Hur mycket tjänar näsdroppsföretagen på dom små pippetförpackningarna? Det står 2 droppar i det lilla barnets näsa. Saken är att det är så lite i förpackningen att jag varje gång står frågandes om den innehåller 2 droppar?

Är lök i vatten under sängen bara en myt? Spelar ingen roll, vi gör vad som helst nu när barnen har börjat hosta också!

Man förklarar för dottern att nässpray inte är farligt, det är kul! För att sedan springa in i ett annat rum när pappan ger barnet nässpray. Jag förstår att det låter knäppt, men jag tycker nässpray är så otäckt. Snorsug också. Näsdroppar också. Koksalt också.

4 thoughts on “Höstbaciller

  1. Ja vi verkar leva i samma bubbla :) Snoret har dock syrran stått för men lillen är så hes att han inte kan gråta :( Skönt för öronen men så jobbigt att höra hur han kämpar med att bli hörd :)

    Undrar oxå om det innehåller mer än två droppar!! Koksalt och nässugen är min bästa vän och som tur var tycker Nea det är helt ok. Gillar det inte själv och använder det aldrig :)

    Såg din kommentar om amningen. Ammar du lillen eller var det det du syftade på iom mjölkstockningen? Börjar släppa lite på trycket nu så tror det börjar gå mot rätt håll.

  2. Hoppas båda två blir friska snabbt. Usch! Olivia har precis fått feber, det är typiskt att jag inte kunde låta bli att smitta henne, men vad gör man går ju inte att ignorera dem bara för att man är sjuk direkt. Krya-på-kramar till barnen och styrks-kramar till er!

  3. lök under sängen är igen myt utan funkar förvånansvärt bra, använder gul lök som jag skivar och lägger på ett fat (inget vatten) under sängen, kokade ett the på anis, fänkål och timjan till min Lilleman och det fungerade kanon mot hostan :) men han var 6 månader så jag helammade inte längre då men testa lök, fungerar :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *