Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Packar BB-väskan

NU gör jag det faktiskt. Har sagt i en evighet att jag ska/borde/börjat med nu har jag börjat.

Vad tusan ska man ha med sig? Blir att googla runt för att inte missa har-du-inte-med-detta-kanske-du-inte-klarar-dig-på-BB.

Hittills ligger det:

Svarta bomullstrosor
Strumpor
Amnings-bh

Bindor
Amningsinlägg
Mjölkuppsamlare (vi köpte sådana med Alvora, perfekta om bröstvårtan behöver luft och det läcker mjölk)

Snart ligger det:
Kläder till mig att åka hem i
Kläder till mini att åka hem i
T-shirt, kalsonger och strumpor till Henric, om han blir kvar nån natt på BB
Mobilladdare
Necessär (tandkräm, tandborste, shampo, balsam, duschkräm, deo)

Tips? Ja tack!

15 reaktioner på ”Packar BB-väskan

 1. Oxå packat men inte packat nåt till killen :) Vi vet ju lite mer när vi ska in men man vet ju inte det kan ju komma tidigare :)
  Jag packade ner filt och snutte (vi blir nog kvar 2-3 dagar efter snittet) och tunn mössa.
  Tack för tipset om mjölkuppsamlare, det hade jag ju sist och genom hela amningen så det ska införskaffas :)

 2. Ja läste din lista och tänkte på mig som kom iväg utan kläder till mig själv, de byxor som jag åte i blev ju blöta av fostervatten och inte hade jag packat ner några mer. Så min pappa fick åka hem till oss och leta och tvätta. Löste sig så klart tur att man har familj.

 3. Hej! Googlade ”packa bb-väska mälarsjukhuset” och kom in på din blogg! Nu vet jag ju inte om just du har fött förrut/ska föda just där men tänkte prova att fråga ändå! 😛 Har BF om nästan 4 veckor och har så smått börjat fundera över bb-väskan. Måste man ta med kläder till bebis under vistelsen på bb? Eller bara till hemfärd? Känns som om man måste packa många ombyten annars… Och behöver man packa många ombyten till sig själv eller använder man skjorta (eller vad det nu må vara) från bb? Hoppas du kan göra mig lite klokare… : )

  Super bra blogg förresten! Ska sträckläsa lite nu : )

  Kram Sandra

  1. Hej!

   Kul att du har hittat hit! Du behöver inte ha med ombyten till bebisen. Det fanns ”sjukhuskläder” till den lilla. Eller, det fanns det nov-11 och antar att det är kvar.

   Personligen tyckte jag att det var kul att klä lilla bebisen i andra kläder. Så jag har packat några ombyten med nån body, byxa och pyjamas. Samt något för hemresan.

   Jag gick en del i den där skjortan som finns att låna på BB. Tänker ta med ett par mjukisbyxor och nån tröja att ha på BB. Lite roligare om man får besök. Sedan nåt att åka hem i.

   Lycka till!!

 4. Kom på en annan sak, egna bindor och egna bjöjor till bebben? Eller finns sånt?
  Åh inte kul att tänka på denna packning!…

  1. Bindor fanns att låna. Men jag har lagt i ett eget paket nattbindor. Lite bättre form på dom än de som fanns när jag var på BB sist.

   Blöjor fanns på rummet att ta. Sedan fick jag en väska från pampers. Så man fick med ett litet paket hem. Så det ska du inte behöva tänka på.

   Ja denna packning är inte helt enkel :)

   1. Tack för svar! Uppskattar det verkligen! Nu känner jag mig lite klokare : ) Påbörjade packningen igår när vi kom hem från landet, och undrar nu ännu en sak… 😛 Duschhandduk till oss vuxna? Måste man ta med det? Och amningsilägg? Kan tänka mig att det kommer läcka en hel del, känns som man måste ta med en hel kartong isåfall…

    Tack på förhand och Lycka till själv! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *