Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Lita aldrig på en gravid kvinna

Hade du gravidcravings när du var gravid? Nu ska jag bekänna mina.

Ökat sötsug. Sötsug som kan få mig att göra lite mindre genomtänkta saker.

1. Jag har sagt att jag kan fixa ( handla på Ica) nån efterrätt till middagen vi blev bjudna på. Jag lovar sällskapet fruktsallad och går ner till butiken för att köpa frukt.
Resultat: väl på butiken inser jag hur mycket jobb det är att hacka upp en fruktsallad. Jag kollar trött på alla frukter jag måste samla ihop, tvätta, skala och skära. Tar 2 kiwis till barnen och sedan en butterkaka och lösgodis till oss vuxna.

2. Henric och jag är sugna på varsin glass. Blir enklast att stanna till på Ica och handla då det låg på rätt sida av stan.
Resultat: jag kommer ut från butiken med GB klassiker mix (20 glassar) samt ett paket med mini daimstrut päron. Insåg att vi fick hela paketet med 6 små strutar för samma pris som 1. Och vem kan motstå GB klassiker ?
Resultat 2: Henric kollar på mig med rädsla i ögonen. Dig kan man ju inte släppa in i en affär…

Sedan tycker jag garage luktar sjukt gott. Gamla oljefofter och avgasdoft som hänger tungt i luften. mums!

Nytvättade kläder som fortfarande är blöta. mums! Jag har svårt att slita mig från plaggen.

Och nu det som skrämmer mig mest. Jag gillar doften av tvättlappar. Ni vet sådana i skumgummi. Det började med doften. Nu vill jag gärna tugga på dem. Jag lovar att jag inte sväljer dem. Bara tuggar. Friskt va?

20130710-131522.jpg

12 thoughts on “Lita aldrig på en gravid kvinna

 1. Bara du stannar vid att bara tugga på dem. Såg på tvn om en kvinna som fick liknande, hon slutade inte efter graviditeten och hon började äta så nu har hon ätit upp en hel soffa m.m.
  Själv blev jag fruktansvärt galen i kolhydrater. Det var det enda jag inte mådde illa av. Chokladpraliner med mintcréme, pasta goooooott. Men annars var det inga cravings på mig. Blev nästan lite besviken =D

 2. Testa kalla färskpotatisar! Gärna med örtaromat eller italiensk salladskrydda på/att dippa i… det var mums när jag var gravid och inte speciellt onyttigt! =)

  1. Tack för tipset! Helt fel smaker för mig just nu :) men efter graviditeten tror jag det skulle vara riktigt gott!

   Tänk vad olika det kan vara, vad det är som man måste ha, och inte ens kan tänka sig.

 3. Hittade din blogg via allt för föräldrars nyhetsbrev på mailen o var tvungen att kommentera. Så olika det kan vara från person till person. Jag kunde kräkas av doften från nytvättade kläder, det var värst första graviditeten, nu snart 1, 5 år efter andra banets födsel kan jag använda parfymerat till tbätten utan att må dåligt. 😉

  1. Haha jag ÄLSKAR doften! Vad olika det kan vara. Jag förstår om det tog dig en bra stund innan du klarade av doften igen. Jag har vissa saker, speciellt förra graviditeten, som jag inte vill höra namnet på ens. Ännu mindre känna doften på….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *