Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

2011 – året att minnas, del 3

Juni

Jag och H hade bokat en resa till Samos, Grekland, i slutet på augusti. Det känns inte som om det passar att åka i vecka 31. Så vi åker i juni istället. Trotsar foglossning och flyger iväg. Vi har en underbar vecka på en underbar ö. Hyr bil i 3 dagar och får upptäcka bergsbyar på Samos med underbara människor. Vi hittar stränder som många andra turister inte hittar till. Jag har kört bil mycket utomlands efter de år jag bott och arbetat i olika länder, så jag får köra. H anser att det kan inte bli värre än detta. Bergsluttningar utan räcken och kurvor som får det att hisna i magen. Men vyerna är så vackra. Hotellet är mysigt och vi båda njuter av Samos och att få vara på en romantisk och vacker plats tillsammans. Jag har ond foglossning och en kväll äter vi så nära hotellet det bara går, för jag orkar inte gå. Sammandragningar har börjat och jag får ofta stanna upp och vänta på att det ska gå över.

På en restaurang säger en ung kvinna som arbetar där att jag är väldigt vacker som gravid! Hela jag suger åt mig och gläds att det syns nu. Att folk vågar fråga och kommentera! Jag får fler frågor under resan och blir så glad. Känner sparkarna på riktigt nu. H kan också ana den första sparken, vi är nu i vecka 20-21. Vi ligger ofta och ”pratar” med magen och känner på den tillsammans. Den blir större och större och vi är så förväntansfulla.

Jag har fortfarande hemsk foglossning men ser till att njuta av att vara ledig en hel sommar och pyssla här hemma.

Juli

H har semester. Vi gör mycket kul tillsammans och är hemma tillsammans och fixar och planerar åt bebis. Nu har jag börjat blogga lite smått, så det går att läsa ifrån denna period ungefär. Vi går till barnmorskan och det är så spännande att höra hjärtljud. Varje spark är spännande och blir så glad av att tänka på våran bebis. Jag har det jobbigt med fogarna och börjar begränsa mig mer och mer.

Augusti

Mamma och jag åker till Ullared. Shoppar 2 dagar så vi hyr en stuga och sover kvar en natt. Kan inte gå pg a fogarna när vi kommer hem. H mumlar ”vad var det jag sa” men jag är envis. Jag ville shoppa bebissaker på Ullared och vi hade trevligt. Även om jag inte kom ut ur bilen när vi väl var hemma. Mamma och jag pratar mycket om ”tänk nästa sommar” då är bebisen här.

Vi börjar föräldrarkurs och börjar träffa trevliga par som ska ungefär samtidigt som oss. Då jag är rädd inför förlossningen så går vi även en profylaxkurs tillsammans. Jag börjar att sälja kläder för Me&I, perfekt just nu i mitt liv. På det viset har jag lite jobb som jag själv kan lägga upp efter hur mycket jag orkar.

September

Nu är det jobbigt att vara gravid. Känns mest som man går och räknar ner tills bebisen ska komma. Jag har gjort en gravidlista som visar lite på hur jag har det med krämpor. Vi går på föräldrarkurser, BM besök och jag Me&I träffar. Åh vad jag längtar tills bebisen kommer. Är så nyfiken på den lilla.

Oktober

Nu är det inte kul längre. Halsbrännan tar kol på mig, foglossningen tar kol på mig, kissnödigheten på natten tar kol på mig. jag börjar svullna och känner mig STOR som ett hus och TUNG som en elefant. Förvärkarna är starka och jag har det jobbigt. Längtan efter bebisen är det som får mig att stå ut. Skulle någon fråga mig här om hur det är att vara gravid hade jag inte behövt att svara med ord. Jag hade kunnat visa det med mitt ansiktsuttryck. Händer, fötter och ansiktet svullnar upp på slutet. Nej, nu är jag redo för förlossning.

November

1 november var beräknad förlossning. 4 november sätter det igång, se förlossningsberättelse. Sedan tar livet en tvär vändning. Kärleken till min dotter går inte att beskriva med ord.

December

Visst är det jobbigt med en nyfödd bebis. Sömnbrist, amningsproblem, hormoner som spökar och hela ens vardag är upp och ner. Men den starkaste känslan i allt detta är kärlek. Kärlek som inte kan mätas med något annat. Utveckling hos denna underbara människa som sker varje dag. Ett leende, ett joller, ett ansiktsuttryck. Tänk att två vuxna personer kan bli så trollbundna vid en liten bebis. Allt sker för första gången och första julen och nyår har precis passerat. Inför det nya året känner jag så stor spänning, att få göra denna resa med min familj. Jag är mamma till Alvora och vi har framtiden tillsammans att vänta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *