Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Amning+svamp=smärta

Det verkar inte som om jag ska amma. Först såren och blåsorna som störde och orsakade smärta. Såren blev sakta bättre och en ny typ av smärta har nu börjat kännas. Det liksom bränner och ilar i brösten. Inte bara under amningen utan hela tiden. Jag kan inte duscha mot strålarna utan endast med ryggen till för att det gör så ont. När hon har sugit har det gjort så ont att jag måste se till att jag inte håller i henne när hon tar tag, för jag spänner mig så mycket.

Vi lämnade tillbaka hyrpumpen idag på amningsmottagningen. Jag beskrev mina symptom och dom tror att det är svamp. Dom har gjort en odling och jag har köpt någon salva. Hoppas den verkar snabbt och det räcker med salvan. För nu gör det riktigt ont. Blir pumpning för min del, börjar tröttna på dessa amningsproblem.

Varför känns det som om jag ser ammande mammor överallt som sitter och ler och småpratar under amningen. Alla jag pratar med säger att amningen går så bra. Jag vill också kunna amma med ett leende på läpparna. Inte med tårar och smärta!

105391_1.jpg

4 thoughts on “Amning+svamp=smärta

 1. Ja tänk om det var så enkelt!!! Själv kämpade jag i 2-3 veckor med såriga bröstvårtor, smärtor och sömnlösa nätter. BARA 2-3veckor men det var tillräckligt för mej! Rasmus gick bara ner i vikt och efter en veckas tid ville de på sjukhuset att jag skulle pumpa ur för att kolla hur mycket mat jag hade. 20ml totalt hade jag… inte konstigt att Rasmus skrek dygnet runt och att han bara blev arg när jag lade han vid bröstet. Barnmorskorna sa att jag skulle fortsätta amma och sedan ge tillägg, att jag skulle tänka positivt. De veckorna var de längsta i mitt liv. Efter 2 veckors bråk och strul med Rasmus insåg jag att, vad håller jag på med? Varför ska man kämpa och hålla på om sitt barn bara blir arg och frustrerad??? Sen blev jag frustrerad. Det blev en ond cirkel. Så jag bestämde mej för att sluta amma helt och ge han bara ersättning vilket vi gör idag. Jag har bara positiva saker att säga om det, faktiskt. (om man får säga så) Man vet exakt hur mycket barnet får i sig, ersättningen är så bra idag att det är många som lever på det. Jag och mina syskon är uppväxt på ersättning för mamma hade inte heller nån mjölk. Sen att Tobias kan vara delaktiv på ett helt annat sätt ser jag som mycket värdefullt för oss alla tre!

  Sen vi började med ersättningen är Rasmus nöjd och belåten mest hela dagarna och han sover på nätterna nu när han blir mätt. Jag går upp endast 1 gång per natt och ger honom mat. Visst känns det tråkigt att inte kunna amma (jag kände mej mest som en dålig mamma som inte kunde ge han det han behöver) men idag ångrar jag mej inte överhuvudtaget. Det värmer i mammahjärtat när man ser att ens barn är nöjd med livet!

  Jag ska inte övertyga dej om nåt på nåt sätt, men jag säger bara att du inte är en dålig mamma om du beslutar dej för att sluta amma pga allt strul. Du ska inte ta ut dej fullständigt om det inte vill sig och du ska absolut inte ha dåligt samvete. Det finns andra alternativ som är minst lika bra för ditt barn. I dagens samhälle är det så många som växer upp på ersättning, det är inga dåliga grejer. Det absolut viktigaste Alvora kan få av dej är råmjölken, vilket är viktigt för barnens immunförsvar. Det har hon redan fått av dej. Det får de de allra första dagarna de ammar. Hoppas det går bra för dej! Ser fram emot att träffa er snart! :) KRAM

  1. Tyvärr kan man lätt få det om man redan fått sår och sprickor. Men att lufta bröstvårtorna mycket är ett hett tips. Känns mindre hett att springa runt topless med läckande bröst 😉 men det är väl bara att göra det. Salvan verkar fungera bra dock, har mindre ont nu!
   Kramar

 2. Det är nog fejk från många att det skulle gå såå bra…. Tror säkert hälften av alla mammor har ont. Vet iaf många som haft problem, och själv hade jag inga ”fel” med amningen egentligen (alltså det kom mjölk, barnen hade rätt tag osv), men ont som tusan gjorde det ju ändå och amningen var inget som jag på nåt sätt tyckte var ”mysigt”. Värre att amma än att vara gravid tyckte jag 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *