Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: annasvarld@gmail.com

Sprang bort på Underbara barnmässan

Jag åkte som jag berättade till Underbara Barn i Älvsjö. Alla som någongång varit där vet att det är stort, mycket folk och mycket barn. Eftersom jag var allmänt svettig över att åka ensam med båda barnen, pratade vi i bilen påväg dit, om vad man gör om man kommer bort från mamma eller pappa. 

Snacka om att bädda sin egna grav. För vad tror ni händer? Såklart springer Marius bort. Borta! Ser honom ingenstans! Panik!

Vi skulle gå ut till bilen och lämna den fina goodiebagen och det jag shoppat. Så barnen fick plats i vagnen igen. Jag stod vid utgången/entrén för att få en stämpel så vi kommer in igen. Alvora får sin hand stämplad och jag vänder mig för att sträcka fram Marius lilla hand. Borta!

Jag får panik direkt. Ropar, springer omkring runt om där vi är för att se om jag ser honom. Har han gått ut? Tänk om han lyckas ta sig ut utanför bland bilar tänker jag skräckslaget. Vart börjar jag leta? Höger, vänster, ute, inne, gång 1,2,3,4 eller 5?

Personalen för mässan är också där. En står lugnt vid Alvora och vagnen och säger att hon står där så jag kan leta. Några andra frågar om han har mitt nummer på sig, men då jag kom innan öppning fanns det inga sådana lappar att fylla i. Jag blir arg på mig själv direkt för att jag inte sett till att skriva mitt nummer på honom. 

Jag visar bild på honom och vad han har på sig för några andra i personalen och bestämmer mig sedan att springa ut och kolla. Tänk om han står ute någonstans ensam? Tänk om han är rädd? Tänk om han är i fara? Tänk om någon tar honom? Jag hinner tänka 35 olika otäcka scenarier. 

Plötsligt ropar några från personalen. De har hittat honom. Kan det ha gått 10 minuter? Han var nästan i andra ändan av mässhallen. Ropandes efter mamma.

Behöver jag säga att jag gråter nu?! ”Mamma du var borta!” ”Jag ropade på dig” ”Dom var snälla” ”Dom höll min hand och sa att de visste var min mamma var” Åh min lilla älskling! 

Alvora tittar förståndigt ”jag trodde någon hade tagit Marius, och det ville jag inte!”


Jag är typ evigt tacksam för personalens lugn och hjälp! 

Underbara Barn bloggfrukost

Igår var jag på årets höjdpunkt, Underbara Barn. Då jag varit på jobbresa i Älmhult hela veckan ville jag ha med barnen, då jag knappt sett dem under veckan. 


Även om det finns fantastiskt mycket för barnen att göra föredrar jag att gå ensam, utan barn. Så mycket fint att titta på, personer att prata med, shopping och tävlingar, och med barnen så blir det helt klart på deras villkor. 

Underbara barn pågår hela helgen och har du möjlighet, åk dit! Så fina erbjudande hos olika utställare. Jag kommer visa vad jag fick i goodiebagen för bloggare på morgonen och vad jag köpte på plats


Kan varmt rekommendera er som ska på mässan i helgen att besöka Klick-kids! monter. Otroligt proffesionell barnfotograf som på ca 1 min tagit kort på barnen. Så fina bilder! Och mina barn som blir fotade så ofta brukar tröttna på ca 1 minut. Men de hann knappt uppfatta att fotograferingen börjat. Klick-kids finns även på Facebook

 Frank&Poppy tipsar jag också om att besöka. Väldigt bra mässpriser. 

Kids concept ligger nu helt i andra änden av mässhallen. Alltid välbesökt och dör fyndade jag lite innan öppning. 

Bamba.se monter är också värt ett besök då de har både leksaker och ytterkläder till bra priser. 

Byt leksaker barnen fick plocka med varsin leksak de inte längre leker med. Sedan fanns det andra leksaker som barn lämnat in att byta med! Vilket fantastiskt initiativ. 

Flytt pågår 

Jag vet att det varit ovanligt tyst här inne den senaste tiden. Jag vet att jag kan vara lite av en periodare när det gäller bloggen men nu tystare än vanligt. 

Flytt pågår….

Snart flyttar bloggen! Alla spännande saker jag vill säga och inlägg jag vill skriva vill jag ju ha i nya bloggen. Så snart kommer bloggen bo hos en annan portal. Hoppas ni hänger med!