Min familj – vi hjälper till att hantera känslor

Hur man väljer en säng i sovrummet – praktiska råd från experter

Hälsosam sömn är mycket viktigt i vårt liv. Flera faktorer behövs för att säkerställa det. En av dem är en bekväm, mysig säng. Hur man väljer rätt säng för sovrummet , vilken madrass som passar bäst, vilket material ”rätt” säng ska vara av – dessa och många andra frågor uppstår innan ett ansvarsfullt val. Låt oss försöka lista ut det.

Den viktigaste punkten i att ordna ett sovrum är valet av en säng. Sömnkvaliteten är direkt beroende av rätt val. Så låt oss börja med storlek och form. När du väljer sängens storlek är det viktigt att ta hänsyn till alla nyanser – höjden och antalet personer som kommer att sova på den, storleken på rummet självt. Experter rekommenderar en enkel formel för att välja önskad sänglängd: mänsklig höjd + 10-15 cm.

När det gäller bredden är sängarna enkla, en och en halv, dubbla. För att välja den mest bekväma bredden för dig själv, gör ett slags test – lägg dig på sängen, kasta händerna bakom huvudet och räta ut armbågarna. Om de går utöver kajplatsen är det här alternativet definitivt inte något för dig. Vilken säng som är bäst för sovrummet beror på dina behov. Det är självklart att om området tillåter det, är det bäst att köpa en bred. Kvaliteten på sömnen på den kommer alltid att vara högre än på en smal. Ramens höjd är också viktig för en bekväm vistelse. Det finns låga (20-30 cm), medelstora (50 cm) och höga (80-90 cm) sängar – de skiljer sig inte bara i höjd utan även i graden av personlig bekvämlighet. Enligt experter,

Hur väljer man rätt säng för sovrummet bland de många modellerna i olika former? Den mest traditionella, praktiska och rationella formbädden som kommer att vara optimal i alla interiörer är den vanliga rektangulära sängen. Men nu kan du särskilja dig med originalitet tack vare utseendet på möbelmarknaden för exklusiva designermodeller – här är sängarna runda, ovala, välvda osv. mer utrymme, och det blir inte lätt att hitta sängkläder av motsvarande form …

En viktig punkt är vilket material man ska välja en säng till sovrummet från. De mest pålitliga och hållbara sängarna är gjorda av trä. Sådant material är hållbart, slitstarkt, miljövänligt. Träsängar(gjord av högkvalitativ ek, bok, tall, valnöt, etc.) mycket vacker, perfekt för nästan alla interiörlösningar. Populära rottingbäddar är en träslag, material som tål extrema temperaturer, fukt och slitage. Styrka, tillförlitlighet, miljövänlighet kännetecknas av metallbäddar som är täckta med speciella färger och lacker för att undvika korrosion. ”Plus” metallsängar till sitt överkomliga pris, ”minus” – mycket vikt. Billiga alternativ för sängramar är gjorda av spånskiva eller MDF. Man tror att de inte är särskilt hållbara. Men idag i produktion för att öka motståndskraften mot skador och fukt, är de belagda med ett speciellt ämne. När du väljer en säng från dessa material rekommenderar experter att du bekantar dig med de sanitära och epidemiologiska fynden.

När du löser problemet med hur du väljer rätt säng för sovrummet är det viktigt att vara uppmärksam på basen för madrassen… Dessa kan vara lameller – speciella trälameller. Bra ventilation av madrassen och rätt bekväm placering av ryggraden tillhandahålls av just en sådan bas. Mycket tillförlitliga, bekväma, slitstarka plastfjädrar. Men deras nackdel är att blockera madrassens ”andning” och de höga kostnaderna. Basen av metallnät har en lång livslängd och samtidigt låg kostnad. Men samtidigt är det tufft och obekvämt, sjunker under drift. Det finns modeller som använder en massiv träbas – det blir inte lätt att koppla av på dem, men madrassen kommer inte att pressas igenom. Så vilken säng du ska välja i sovrummet kan du höra recensioner direkt från användarna och hitta det lämpligaste alternativet för dig själv.

Hur man väljer en säng i sovrummet – beroende på önskemål och behov, syftet, själva rummet, interiörlösningen, stilen, du kan välja önskad modell från horisontella eller vertikala garderober, våningssängar, bord sängar, bäddsoffor, sportbäddshörn, hopfällbara sängar, pallbäddar etc. En viktig detalj är baksidan. Sängen kan ha en (i huvudet) eller två ryggar, det finns modeller utan rygg. Enligt experter är närvaron av ryggar mycket bättre, mer praktisk, mer estetiskt tilltalande och bekvämare än deras frånvaro. Ryggen har olika former, storlekar, är gjorda av olika material, vilket också avgör graden av deras bekvämlighet och funktionalitet.

Vilken säng du ska välja för sovrumsrecensionerna varierar, liksom smak och preferenser. Ta hänsyn till alla nyanser, behov och möjligheter. Innan du väljer en säng för ett sovrum, följ råd från experter. Välj bara säkra, pålitliga och hållbara modeller från kvalitetsmaterial. Att köpa en säng är inte värt att spara, eftersom det finns en kompetent åsikt att olika ryggsjukdomar uppstår på grund av obekväma sängar. Har ett bra val och kan varje morgon vara snäll, glad, glad och positiv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *