Min familj – vi hjälper till att hantera känslor

Justerbar säng hjälper dig att njuta av din sömn

En god sömn är något som kan hjälpa dig att komma igenom alla stress i det moderna livet. Atmosfären på viloplatsen är en mycket viktig faktor som gör din sömn vilsam och jämn. Vad kan vara mer underbart än att falla i en mysig, bekväm säng i slutet av dagen? Och om du ställer in sänggaveln och en del av sängen så att benen ska sova i ett bekvämt läge, kommer din sömn verkligen att vara ojämförlig. En justerbar säng ger dig denna möjlighet.

Den ställbara sängar, även känd som ”Seven Flower Bed”, placerar den sovande personen snyggt i ett bekvämt läge. De flesta av dess delar kan justeras på flera olika sätt. Patienter med kronisk ryggsmärta är kända för att ha stor nytta av dessa sängar. Om du sover med en lätt lutad rygg ökar stödet på överkroppen mer än underkroppen. I den här positionen kan du böja knäna i en liten vinkel. Kombinationen av en sluttande överkropp och knävinkel lindrar stress på nedre delen av ryggen. När du sover i den här positionen hela natten ger den här positionen maximalt stöd för ryggraden och lindrar trycket på hela kroppen.

I vissa sängar är ett justerbart ryggstöd extremt användbart. De hjälper mot sjukdomar som artros, ryggstenos, degenerativ spondylolistes. Effekten uppnås genom att ryggraden bär mindre stress.

Den senaste uppdateringen i listan över justerbara sängar är det elektriska utseendet. De låter dig justera sängens huvud och fot för att skapa den mest bekväma positionen. Du kan inte använda någon vanlig madrass på en justerbar sängram. För sådana sängar har specialmadrasser skapats som gör att du får maximal rörelseflexibilitet. De kan göras med en fjäder eller skum. Ibland kombinerar de båda teknikerna. För att uppnå en gynnsam effekt är madrassens kvalitet mycket viktigt. Leta därför alltid efter en madrass av god kvalitet när du vill köpa en justerbar säng.

Det fanns en tid då justerbara sängar endast användes för ortopediska patienter. Men idag har sådana möbler blivit en utmärkt plats för fritid för ungdomar och äldre, studenter, entreprenörer etc. Antag att du behöver göra lite arbete på en bärbar dator; för att göra detta behöver du bara justera sängen, fixa en bekväm position och börja arbeta. Vill du titta på TV med din älskade på sängen? Den justerbara sängen säkerställer att du får den mest bekväma positionen. Vill du prata i telefon, läsa en bok eller bara koppla av i en mysig varm säng? En justerbar säng står alltid till din tjänst för att säkerställa maximal komfort. Så ställ upp en justerbar säng hemma och säga adjö till din värkande rygg och nacke.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *