Min familj – vi hjälper till att hantera känslor

Vilken soffa är bäst för daglig sömn

En soffa för daglig sömn ska vara en säng med madrass :) Men om du ändå väljer, då bekväm, kompakt, praktisk och vacker samtidigt. Inte en lätt uppgift. Därför bör valet av en soffa för daglig sömn tas på största allvar. Vad ska du vara uppmärksam på? Vi berättar vidare.

Först och främst måste du inte titta på färgen och designen utan på vikningsmekanismen, fyllmedel och klädsel – sömnkomforten och bäddsoffor pris beror direkt på dem.

Fällbar mekanism

Mekanismen ska vara lätt att vika ut, tåla många viknings- och vikningscykler och bilda en platt kaj. Därför är huvudregeln när man väljer en vikningsmekanism det minsta antalet separata fragment. Eftersom varje fragment är ytterligare leder. Och det är önskvärt att dessa leder inte är placerade tvärs över ryggen, annars sparar inte ytterligare madrasser dig från problem med ryggraden.

Optimalt när det gäller pris, kvalitet och komfort är soffor för daglig sömn, som består av två eller tre kvarter – till exempel vikningssystemet Dolphin, som kan installeras både i en rak soffa och i en soffa med en utskjutande del.

I möbelutställningar visar säljare olika soffmekanismer för daglig sömn och erbjuder att välja den bästa. Men det är bättre att styras av dina egna preferenser, eftersom systemet och soffan i sig beror på dem.

Filler

Fjäderblock har länge dragit sig tillbaka i bakgrunden, så låt oss stanna mer detaljerat på fjäderfri fyllning.

Det fjäderfria fyllmedlet är polyuretanskum (skumgummi), vars mjukhet beror på dess densitet.

Den mest bekväma bäddsoffan för att sova kan vara gjord av polyuretanskum med en densitet på minst 25. Ett sådant fyllmedel behåller sin elasticitet under lång tid, återställer snabbt sin form, smular inte, ackumuleras inte damm och framkallar inte allergi reaktioner. Men den bästa ortopediska effekten tillhandahålls av ett kombinerat fyllmedel, i vilket täta fyllnadsark ger struktur och stöd på baksidan, och ytterligare lager av mjukt material ger komfort.

När det gäller hårdhet ska sängkläderna vara hårda eller medelhårda. Om du planerar att välja ett dun-mjukt fyllmedel till din soffa är det ett stort misstag att köpa en för din dagliga sömn. När allt kommer omkring är det omöjligt att sova bekvämt på ojämna ytor.

Klädsel

Låt oss boka direkt vilka typer av klädsel som inte passar:

  • Konstläder eller tyg som är för slät – sängen glider på sådana material.
  • Naturligt tyg – det sträcker sig snabbt och håller inte längre sin form.

Släta tyger eller tät matta finns kvar – de är lätta att rengöra och behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid. Vissa klädseltyger har ytterligare skydd mot vatten och smuts, men du måste förstå – det här är tråden som förstörs, tyvärr raderas under användning.

Och några fler tips som hjälper dig att välja en soffa som är bekväm att sova:

  1. Hur korrelerar man soffans mått och rummets mått? För att soffan ska se harmonisk ut i interiören bör dess storlek korreleras med bilderna i rummet och resten av möblerna. Till de angivna måtten på soffan (vikta) måste du lägga till måtten på den så kallade fria zonen för rörelse – detta avstånd kan vara från 0,3 till 0,8 meter, och kontrollera även soffans storlek när den fälls ut.
  2. Rak eller vinklad? Soffans form beror på rummets storlek och geometri, liksom ägarnas personliga preferenser. En rak soffa passar perfekt längs väggen, i en nisch, nära fönstret. Men hörnsoffan för att sova ger ytterligare 3-4 platser, fyller ett gratis hörn eller hjälper till att lösa problemet med zonindelning i rummet.
  3. Med eller utan armstöd? Armstöd stjäl knappa centimeter, men det är väldigt obekvämt att sova utan dem – kudden vilar inte på någonting och faller bara på golvet. Hur beslutar man om en färg och design? För att interiören ska finnas länge och inte tröttna på ägarna är det bättre att välja möbler i neutrala nyanser. Och ägna mer uppmärksamhet åt formulär.
  4. Vad mer ska du vara uppmärksam på? Oavsett om du köper en soffa i sovrummet eller i vardagsrummet, välj den strikt för dig själv: för din längd, vikt, vanor, komfort.

Uppriktigt sagt gillar designers och tillverkare av stoppade möbler inte hopfällbara soffor . Faktum är att utformningen av en soffa med en extra mekanism inuti ska vara så enkel som möjligt, och fyllmedlet ska vara rak och styv. Och allt detta begränsar designarens möjligheter avsevärt.

Förutom:

  • På grund av den inre mekanismen och det volymetriska ryggstödet ser soffan mer skrymmande ut.
  • Bäddsoffan för daglig användning lämnas ofta veckad hela dagen, vilket bidrar till det röriga interiören.
  • Klädseln slits ut snabbt, även med speciell impregnering, försiktig användning och regelbunden rengöring.
  • Och viktigast av allt: sovplatsen för en bäddsoffa kommer aldrig att vara lika bekväm att sova som en hel ortopedisk madrass.

Naturligtvis finns de mest bekväma sofforna för att sova och det finns sådana modeller i vår katalog – Divano grande soffa, till exempel. Denna strama, lakoniska soffa, monterad från rätt former, kommer att ge karaktär till alla utrymmen. Och även när det utvecklas kommer det att se ut som en riktig aristokrat. Och Cervantes Small bäddsoffa är i allmänhet en enhet av motsatser. Det ser ut som en snygg soffa, men i själva verket är det en fullfjädrad säng med en madrass i ett lock av klädsel. Men dessa modeller är snarare ett undantag från regeln.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *