Min familj – vi hjälper till att hantera känslor

Hur man väljer japanska köksknivar – fördelar och nackdelar, funktioner

Varje hemmafru håller med om att du i köket absolut inte kan göra utan en kökskniv. Och när det gäller att välja ett sådant verktyg, börjar studien av alla typer, fördelar och nackdelar med varje kniv. Idag är japanska köksknivar utan tvekan de bästa i världen. Och här kommer vi att berätta för dig hur du väljer och vad är för- och nackdelar med knivar. Och du kan köpa dem i Online Knife Store.

Снимок экрана 2021-06-11 в 12.42.49

Det finns över två hundra typer av köksknivar i Japan. Detta land anses vara det bästa i produktionen av dessa köksredskap. Idag är det möjligt att köpa en kniv för varje operation eller produkt separat. Kunniga människor förstår att det är en filosofi att välja en kniv. Du kan inte bara gå till affären och köpa en verktygskniv för allt. Här måste du känna var och en av dem, för konsten att göra köksknivar går tillbaka till tiden för att skapa svärd.

Typer av japanska knivar – vad är de gjorda av?

Idag, om vi pratar om japanska knivar, bör vi förstå vad de är gjorda av, på vilket sätt och vilka typer av knivar som finns i allmänhet. Och så när det gäller sådana knivar menas följande sorter: stål; keramisk.

För att få japanska knivar används stål som kan ha olika föroreningar. I vårt fall är det bästa vitt stål som innehåller föroreningar av svavel och fosfor. I allmänhet är stål hållbart och sådant material bearbetas på olika sätt. När det gäller stål för knivar är dess hårdhet en viktig indikator. Ju högre knivens hårdhet, desto längre håller slipningen – detta är grundregeln. Och bara specialister kommer att behöva slipa sådana knivar. Men det bör förstås att ju högre hårdhet, desto mer sannolikt är det att kniven kan gå sönder när den används under ogynnsamma förhållanden. Och så är bladet på en japansk kniv nödvändigtvis tillverkat av massivt stål. Låt oss nu prata om handtaget. Vanligtvis har den en längd på upp till 16 cm och formen på en oktaeder eller en cirkel. Materialet för dem är ett hjorthorn, trä, och i den moderna världen används också syntetiska ämnen eller polypropen. Bladet sätts in i handtaget två tredjedelar av dess längd.

Typer och form av japanska knivar

Traditionella knivar har en slipning, och beroende på sida kan du välja ett praktiskt verktyg för både högerhänt och vänsterhänt. Kniven visar sig alltid vara väldigt skarp, men du måste lära dig att använda den, eftersom du först kan märka att den dras åt sidan. Men för européerna började japanerna att göra tvåkantiga knivar.

Låt oss nu titta på huvudtyperna av japanska knivar. Guito är en japansk kockkniv som är hållbar. Lämplig för arbete med kött och fisk; Santoku – skiljer sig från Guito i ett kort och brett blad. Det skär mycket kött och grönsaker, speciellt om du behöver smula dem snabbt och effektivt; Yanagiba – Perfekt för rå fisk. utåt liknar en sådan kniv ett pilblad; Deba – för fisk, hummer eller fjäderfä; Usuba är en standardkniv för skivning av grönsaker; Sujihiki – för skärning av produkter och färdigmat med skivor; Sushikiri – för skivning av sushi; Nakiri bocho – för grönsaker; Pankiri är för bröd. Bland japanska knivar kan du också hitta en universalkniv som används aktivt av moderna hemmafruar i köket. I den här videon kan du ta reda på var och hur japanska knivar tillverkas – https://www.youtube.com/watch?v=FzsSKPpSaN4&t=160s

Fördelar och nackdelar med japanska knivar

Bland fördelarna med sådana knivar är det värt att notera deras kvalitet och tillgänglighet. Idag kan du välja valfri form, material eller storlek. Allt beror på personliga preferenser. För tillverkning av sådana knivar används flerskiktsstål. Sådana knivar håller längre än europeiska, vilket gör att du inte behöver oroa dig för slipning. Nackdelarna inkluderar det faktum att inte alla kommer att kunna arbeta med sådana knivar. Om du inte följer driftsreglerna kan kniven skadas, ibland oåterkalleligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *