Min familj – vi hjälper till att hantera känslor

Asfalt vs takläggning av metall

Taket är förmodligen den viktigaste ytan i ditt hem. Taket har högst tålighet mot väderpåverkan och spelar den viktigaste rollen i att skydda dig och din familj från väder och vind. Tak blockerar regn, vind, hagel och snö. Det fångar även upp det mesta av solljuset och hjälper till att isolera ditt hus – för ett varmt hus på vintern och ett svalt på sommaren. Tack vare takets viktiga funktion är det avgörande att du har ett tak som inte bara ser bra ut utan även tåler mycket. Se därför till att takläggningen går rätt till. För ett garanterat högkvalitativt arbete bör du anlita takläggare Stockholm. Risken för skador eller läckage är stor om du själv försöker lägga taket, kontakta därför en professionell takläggare.

Att ditt tak är tåligt och hållbart är viktigt. Ett skadat tak kan bli dyrt på fler sätt än bara reparationskostnaderna. Själva takreparationer brukar kosta en del, men kostnaden bleknar vanligtvis jämfört med kostnaden för den sekundära skada som ett skadat tak resulterar i. Ett läckande tak kan lämna dina möbler och golv förstörda. Om du har otur kan det även orsaka skador på ditt elnät. Med detta i åtanke värdesätter de flesta husägare takets hållbarhet över allt annat. Här spelar val av material in. I valet mellan asfalt- och metalltak kan beslutet vara svårt.

Naturligtvis hävdar företag som endast producerar asfalttak att deras tak inte bara är billigare, utan också håller längre. Å andra sidan gör producenter av metalltak samma påståenden och pekar på att metall är ett starkare material som kommer att överleva hemmet. Vi anser att det finns fördelar med båda sortens tak, och i slutändan kan husägarens budget vara den avgörande faktorn för vilket man väljer.

Att äga en villa eller ett hus är en dröm för många men det kräver naturligtvis en god skötsel så att huset kan skydda mot oväder. Ett bra och gediget tak är kanske bland det viktigaste ett hus har och därför är det väldigt viktigt att taket är i bästa möjliga skick och utfört att professionella takläggare. Som husägare vet man att vissa saker inte får gå fel, tapeter kan bytas ut fort, man kan byta golv men ett tak är en riktigt stor och viktig investering där man inte ska tumma på något. Denna artikel kommer att handla om takläggare i Stockholm och vad man som köpare behöver tänka extra noga på. Vi har jobbat med takläggning under lång tid och har avklarat ett stort antal olika takläggningsprojekt. Våra kundrecensioner finns på Eniro, Reco samt på Google maps.

Снимок экрана 2020-10-31 в 10.43.06

Asfalt

Traditionellt har asfaltbältros varit det naturliga takmaterialet för bostadsbruk, och fram till nyligen skulle det vara konstigt att föreslå ett annat material. Asfalt är visserligen mycket tungt, men kostnaden för material och installation är vanligtvis mycket låg jämfört med andra alternativ – vilket är asfaltens största försäljningsargument. Asfalttak kan dessutom komma i olika stilar och passar därför bra på de flesta hus.

En unik egenskap med asfaltstak är att installationen utan större problem kan göras till ett gör-det-själv-projekt. Detta kan locka de mer vågliga husägarna att testa, vilket kan ge upphov till skador.  Lär dig därför att korrekt installera den här typen av takläggning så kan du enkelt klättra upp på taket och göra det själv. Då slipper du även betala dyra reparationskostnader till följd av felaktig installering.

Sammantaget är asfalt det billigare alternativet för takläggning och kan i vissa fall hålla i 50 år, eller till och med mer. Köpare bör dock vara medvetna om att ett tak som är garanterat att hålla i 50 år på många platser i Kanada ibland bara håller i hälften av den tiden. Asfalt klarar dock de mest ogynnsamma väderförhållandena och eftersom det finns i praktiskt taget alla tillgängliga färgalternativ kan materialet passa bra in i de flesta hemdesignplaner.

Metall

Trots att metalltak använts för kommersiella och industriella byggnader under en tid är det först nyligen som bostadsmarknaden verkligen omfamnat metalltak. Metalltak har haft en tuff start på marknaden, för verkligheten är att billiga metalltak är just det; billiga. Satsa därför på ett av hög kvalitet. Lyckligtvis, för potentiella köpare, har ett högkvalitativt metalltak många bra egenskaper – framförallt dess extremt långa livslängd.

I de flesta fall kommer ett metalltak hålla i 100 år, mycket längre än ett asfalttak. Dessutom, om du inte köper den billigaste metallen du kan hitta, erbjuder dessa tak överlägset skydd mot väder och klimat. Ett unikt försäljningsargument för metalltak är att det kan formas till nästan vilken takdesign du kan tänka dig, och kan till och med konstrueras för att imitera bältros.

Sammantaget är metalltak ett mycket solitt och pålitligt alternativ. Akilleshälen är dess pris. Även ett billigt metalltak kommer att kosta lika mycket som ett dyrt asfalttak och de flesta nöjer sig inte med ett billigt metalltak. Om din budget tillåter ett bra metalltak kan det vara ett bra alternativ för ditt hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *