Min familj – vi hjälper till att hantera känslor

Hur man väljer japanska köksknivar – fördelar och nackdelar, funktioner

Varje hemmafru håller med om att du i köket absolut inte kan göra utan en kökskniv. Och när det gäller att välja ett sådant verktyg, börjar studien av alla typer, fördelar och nackdelar med varje kniv. Idag är japanska köksknivar utan tvekan de bästa i världen. Och här kommer vi att berätta för dig hur du väljer och vad är för- och nackdelar med knivar. Och du kan köpa dem i Online Knife Store.

Снимок экрана 2021-06-11 в 12.42.49

Det finns över två hundra typer av köksknivar i Japan. Detta land anses vara det bästa i produktionen av dessa köksredskap. Idag är det möjligt att köpa en kniv för varje operation eller produkt separat. Kunniga människor förstår att det är en filosofi att välja en kniv. Du kan inte bara gå till affären och köpa en verktygskniv för allt. Här måste du känna var och en av dem, för konsten att göra köksknivar går tillbaka till tiden för att skapa svärd.

Typer av japanska knivar – vad är de gjorda av?

Idag, om vi pratar om japanska knivar, bör vi förstå vad de är gjorda av, på vilket sätt och vilka typer av knivar som finns i allmänhet. Och så när det gäller sådana knivar menas följande sorter: stål; keramisk.

För att få japanska knivar används stål som kan ha olika föroreningar. I vårt fall är det bästa vitt stål som innehåller föroreningar av svavel och fosfor. I allmänhet är stål hållbart och sådant material bearbetas på olika sätt. När det gäller stål för knivar är dess hårdhet en viktig indikator. Ju högre knivens hårdhet, desto längre håller slipningen – detta är grundregeln. Och bara specialister kommer att behöva slipa sådana knivar. Men det bör förstås att ju högre hårdhet, desto mer sannolikt är det att kniven kan gå sönder när den används under ogynnsamma förhållanden. Och så är bladet på en japansk kniv nödvändigtvis tillverkat av massivt stål. Låt oss nu prata om handtaget. Vanligtvis har den en längd på upp till 16 cm och formen på en oktaeder eller en cirkel. Materialet för dem är ett hjorthorn, trä, och i den moderna världen används också syntetiska ämnen eller polypropen. Bladet sätts in i handtaget två tredjedelar av dess längd.

Typer och form av japanska knivar

Traditionella knivar har en slipning, och beroende på sida kan du välja ett praktiskt verktyg för både högerhänt och vänsterhänt. Kniven visar sig alltid vara väldigt skarp, men du måste lära dig att använda den, eftersom du först kan märka att den dras åt sidan. Men för européerna började japanerna att göra tvåkantiga knivar.

Låt oss nu titta på huvudtyperna av japanska knivar. Guito är en japansk kockkniv som är hållbar. Lämplig för arbete med kött och fisk; Santoku – skiljer sig från Guito i ett kort och brett blad. Det skär mycket kött och grönsaker, speciellt om du behöver smula dem snabbt och effektivt; Yanagiba – Perfekt för rå fisk. utåt liknar en sådan kniv ett pilblad; Deba – för fisk, hummer eller fjäderfä; Usuba är en standardkniv för skivning av grönsaker; Sujihiki – för skärning av produkter och färdigmat med skivor; Sushikiri – för skivning av sushi; Nakiri bocho – för grönsaker; Pankiri är för bröd. Bland japanska knivar kan du också hitta en universalkniv som används aktivt av moderna hemmafruar i köket. I den här videon kan du ta reda på var och hur japanska knivar tillverkas – https://www.youtube.com/watch?v=FzsSKPpSaN4&t=160s

Fördelar och nackdelar med japanska knivar

Bland fördelarna med sådana knivar är det värt att notera deras kvalitet och tillgänglighet. Idag kan du välja valfri form, material eller storlek. Allt beror på personliga preferenser. För tillverkning av sådana knivar används flerskiktsstål. Sådana knivar håller längre än europeiska, vilket gör att du inte behöver oroa dig för slipning. Nackdelarna inkluderar det faktum att inte alla kommer att kunna arbeta med sådana knivar. Om du inte följer driftsreglerna kan kniven skadas, ibland oåterkalleligt.

Underhållning i Dubai eller vad ska du göra på din semester i UAE?

Vilken underhållning finns det i Dubai för turister som är uttråkade av att spendera tid på stranden hela dagen? Låt oss se vart vi ska gå och vad vi ska se i Förenade Arabemiraten för semesterfirare, liksom barnfamiljer, vad är priserna för utflykter och var man ska besöka först. Så, låt oss börja ett aktivt besök på alla platser och attraktioner som du inte kommer att bli uttråkad från.

Dubai är ett av emiraten i Förenade Arabemiraten (UAE), huvudstaden har samma namn. Befolkningen i emiratet är mer än 2 miljoner människor. Efter höghusbommen 2005 uppfördes cirka 40 höghus över 120 meter i emiratet. Här är världens högsta bostadshus – Pentominium och världens första roterande skyskrapa Dynamic Tower. Det är också ett av de mest besökta länderna i Mellanöstern, vilket innebär att den bästa underhållningen i Dubai och trevliga platser för fritid finns i överflöd!

Besöker skyskrapor i Dubai

Vill du ha utomhusunderhållning i Dubai, och luften är garanterat fräsch. Du kan börja din rundtur i Dubai med ett besök i Burj Khalifa-skyskrapan (828 meter i höjd) har flera nomineringar i kategorin ”högsta” – två restauranger på 124: e och 148: e våningen i byggnaden, en moské vid 158 och en nattklubb på 144. Men mest Ett anmärkningsvärt objekt är observationsdäcket på 124: e våningen, där hissen tar dig på några minuter. Läskigt, men värt det! Öppningspanorama slutar andas. Och selfies som tas på denna höjd är den bästa souveniren som kommer från resan.

Det finns sjungande fontäner bredvid skyskrapan, som fungerar enligt följande schema: de tänds klockan 13.00 och 13.30 och från 18.00 till 11.00, med ett intervall på 30 minuter (från måndag till torsdag). På fredag, lördag och söndag – endast det dagliga schemat ändras – kl. 14.00 och 14.30. På kvällen förstärks föreställningen med flerfärgade nyanser. Vattnet stiger till en höjd av 150 meter och faller snabbt och bildar invecklade rörelser. Samtidigt låter olika musik – nationalsången, orientaliska melodier eller sånger av Michael Jackson och Whitney Houston.

Dubai, underhållning och rekreation är tre oskiljaktiga delar av en resa till Förenade Arabemiraten, som en turist bör komma ihåg för livet. Alla platser och attraktioner som diskuteras i den här artikeln är billiga och vissa är helt gratis, så du ska inte sitta på hotell och gå till restauranger för att spendera pengar, som många besökare gör, det finns mycket mer underbara saker i världen än att fylla magen utomlands.

Glöm inte att titta på det mest lyxiga hotellet i världen – Burj Al Arab, det enda 7 * hotellet kommer att överraska dig med sin storhet och priser, du kan lära dig mer om det från en separat artikel där du kan boka det.

Safari, sand och kameler

Utomhusunderhållning i Dubai kan också klassificeras som ovanligt: ​​jeepsafari och dune buggy rental sanddyner. Båda underhållningarna äger rum under den heta solen i den arabiska öknen. Specialutbildade förare tar dig i sina jeeps till den oändliga öknen med höga sanddyner.

Håll fast: branta stigningar och till och med brantare nedfarter gör att du känner dig lite rädd, men lita på lokalbefolkningens upplevelse och du kommer att ha det bra. Denna typ av underhållning kallas ”Dune Bashing” och hålls dagligen, varaktigheten för en utflykt är cirka 4 timmar.

Förutom en jeepsafari kan de som vill åka eller snowboard längs sanddynerna. Den mest populära destinationen är Red Dunes, nära Hattu. Denna typ av utflykt kan bokas som en fristående händelse eller inkluderas i en jeepsafari. Om du inte har gett upp dessa två underhållningar, prova också en tur på en kamel i öknen eller i jeeps på en ”wadi”.

För kamelridning måste du skaffa en licens som utfärdas efter några lektioner. Tja, och ”wadis” är flodbäddar torkade upp från solen under sommaren, som är fyllda med smältvatten på våren.

Du kan beställa en utflykt med ett stopp i beduinbyn för att titta på deras liv, kostymer, smaka på folkmat och se nationella danser. För de modiga är det också möjligt att tillbringa natten utomhus. Sådana utflykter tilltalar inte bara de modiga och orädda utan också naturälskare och helt enkelt nyfikna.

Mirages: en ö av snö mitt i öknen

Återigen talar vi om ”själva” i Dubai. Den enda i Mellanöstern och den tredje största i världen är den berömda Ski Dubai skidorten. Det ligger inomhus i köpcentret Mallo of Emirates och täcker ett område på 22 tusen kvadratmeter. meter. Det rymmer 1500 personer samtidigt. Allt är detsamma som i en vanlig vinterresort – en molnig himmel ovanför, ett 70 cm snötäcke, liftar och backar. Barn kan också hitta något att göra här – slädar, skidor, en snögrotta. Biljettpriset inkluderar även uniformer och speciella skidkläder.

Dubai, underhållning, priser – inte alla har råd med alla dessa saker, en sådan bästa semester i Förenade Arabemiraten kommer att ”slå” en turists ficka i den sibiriska delen av landet och Fjärran Östern. För att uppskatta hur mycket fritid och underhållning i Dubai kommer att kosta dig har jag gett priserna för vissa tjänster och besök på platser.

Sammanfattningsvis måste underhållning i Dubai vara ett måste, annars flög du helt enkelt halva världen och utnyttjade inte de unika möjligheter som vissa turister får en gång i livet. Jag blir väldigt glad om du använder knapparna på sociala nätverk och delar artikeln med dina vänner, glöm inte att prenumerera på min grupp om turism.

 

FÅTÖLJS KÖPGUIDE

Oavsett om du vill ha en mysig plats att njuta av en bra bok eller om du vill ha en möbelbit, måste du överväga några element innan du köper en ny fåtölj. Läs vidare för en praktisk guide om vad du ska tänka på när du köper en ny fåtölj till ditt hem.

SAKER ATT TÄNKA PÅ INNAN DU KÖPER EN NY FÅTÖLJ

Se till att du ger dig gott om tid att tänka på exakt vad du behöver av en ny rottingfåtölj. Vill du ha en multifunktionell fåtölj? Vill du ha en fåtölj i skinn eller en wingback stol? Hur praktiskt behöver det vara? Kom ihåg att ta hänsyn till följande punkter:

  • Fåtöljens ryggstöd
  • Ska det vara med eller utan armstöd?
  • Praktiska frågor: material och färg
  • Komfort och kvalitet
  • Stilen – som en wingback stol

SKA DU VÄLJA EN LÅG ELLER HÖG FÅTÖLJ?

En fåtölj med högt ryggstöd är bra om du vill ha en relativt upprätt sittställning i din fåtölj eller helt enkelt vill ha en fåtölj som omger dig helt. Gå till ett högt ryggstöd om du älskar att läsa medan du sover i en bekväm stol eller om du vill arbeta på din dator medan du kopplar av och sitter bekvämt. Ett högt ryggstöd på en fåtölj är också bekvämt om du behöver fåtöljen som vårdstol.

shopify_f5e342e4820bf36e91764edccfa631f5_jag-armchair-natural_1024x1024

VÄLJ EN FÅTÖLJ SOM MATCHAR RESTEN AV DITT VARDAGSRUM

Det är viktigt att välja en fåtölj med en design som harmoniserar med resten av ditt vardagsrum. Tänk till exempel på stolens ben. Om du väljer en fåtölj med träben ska du välja en träslag som matchar utseendet på andra träartiklar i ditt vardagsrum: till exempel ditt soffbord, bokhylla eller skänk.

VAD DU BEHÖVER VETA OM FÅTÖLJER AV LÄDER OCH KONSTLÄDER

Läderfåtöljer är moderna delar och mycket praktiska, eftersom de är lätta att torka av med en fuktig trasa om du spiller något på dem. Konstläder är ytbehandlat tyg för att se ut som äkta läder. Konstläder är slitstarkt, men inte lika hållbart som äkta läder.

Många moderna fåtöljer är stoppade, vilket ger dig en mjuk fåtölj i en intressant färg. En tygfåtölj kan behandlas för att göra den mer fläckbeständig så att du inte behöver oroa dig för spill så mycket.

När du väljer en färg på en tygfåtölj kan du vara benägen att tro att mörkare betyder mer praktiskt, men så är inte alltid fallet. Solen kan bleka färgen på en mycket mörk fåtölj om den placeras i starkt solljus. En medium nyans som grå kan vara att föredra, eftersom det är bättre att kamouflera damm och fläckar.

En helt vit tygfåtölj kommer alltid att vara mer känslig. Men om du brinner för en vit eller ljus fåtölj kan det vara en bra idé att gå till en stol med ett avtagbart, tvättbart lock.

ÄR EN TYGFÅTÖLJ ETT BRA VAL?

Många moderna fåtöljer är stoppade, vilket ger dig en mjuk fåtölj i en intressant färg. En tygfåtölj kan behandlas för att göra den mer fläckbeständig så att du inte behöver oroa dig för spill så mycket.

När du väljer en färg på en tygfåtölj kan du vara benägen att tro att mörkare betyder mer praktiskt, men så är inte alltid fallet. Solen kan bleka färgen på en mycket mörk fåtölj om den placeras i starkt solljus. En medium nyans som grå kan vara att föredra, eftersom det är bättre att kamouflera damm och fläckar.

En helt vit tygfåtölj kommer alltid att vara mer känslig. Men om du brinner för en vit eller ljus fåtölj kan det vara en bra idé att gå till en stol med ett avtagbart, tvättbart lock.

Kroatien: vad man ska se, vart man ska gå, hur man kommer dit

Det milda klimatet, otroligt vacker natur, den renaste bergsluften och det klara vattnet i Adriatiska havet – allt detta gör en semester i Kroatien inte bara oförglömlig, utan också till nytta för hälsan. Detta land anses vara en av de renaste platserna i världen.

Många kulturminnen, gamla städer rika på historia, färgglada kaféer vid stranden och mysiga krogar i den gamla stadens djup lämnar de varmaste minnena från din semester i Kroatien. Efter att ha besökt detta land en gång vill jag komma tillbaka hit igen. Ställer frågan: ”Var ska man vila på sommaren?” och att välja Kroatien kommer du inte att gå fel!

default_94499

Resorts i Kroatien

Kroatien är uppdelat i flera regioner, den så kallade ”Dalmatien” – norra, södra och centrala Dalmatien, liksom den istriska halvön. Turister som semestrar i Istrien har en unik möjlighet att ta sig med färja till närliggande Italien.

Populära orter i södra Dalmatien är Dubrovnik, Cavtat, Mlini, Slano.

För en lugn familjesemester är turistområdena Cavtat och Slano lämpliga. Den näst största staden i Kroatien, Split , ligger i centrala Dalmatien och är en av de mest populära orterna bland ryska turister.

Turister som undviker våra landsmän och föredrar att ta en paus från det ryska talet rekommenderas att koppla av på orterna i norra Dalmatien – Zadar, Sibenik.

Zagreb

Är det värt att bryta sig loss från kusten och öarna för att åka till centrum av landet och besöka dess huvudstad – Zagreb? Svar: definitivt JA. Zagreb är en vacker stad med en kalender full av kulturevenemang, med Mimar-museet och samtida konst. Detta är en stad som har alla attribut som en huvudstad i form av presidentpalatset och huvudtorget i landet tillägnad befälhavaren Jelachich. Gourmeter hittar de bästa exemplen på haute cuisine i Zagrebs restauranger, teaterbesökare – den kroatiska nationalteatern, älskare av friluftsliv – den 18 hektar stora parken Maksimir, som sträcker sig mitt i huvudstaden. I slutändan kan du bli kär i Zagreb åtminstone för den vana att dricka morgonkaffe, byggt här i urbantraditionen.

Istrien

Varför är aktiva resenärer och stillasittande semesterfirare så angelägna om att komma till halvön Istrien? Listan över fördelar är inte liten! Den innehåller både pastorala jordbrukslandskap och de skogsklädda kullarna i inlandet – ”gröna Istrien” – där vita tryffel finns, högkvalitativ olivolja produceras och världsberömda viner tappas på flaska. Och också – det här är kusten avskuren av mysiga vikar och halvöar, nedsänkt i tallskogar. Längs havet finns hotellkomplex på alla nivåer och för varje budget, fiskebyar och de historiska städerna Porec och Rovinj. Där kan du hyra hus i kroatien med pool och ha en fantastisk vila från allt liv och rörelse. Det finns många bra villor och hus att välja mellan, där du kommer att glömma bort dina problem och koppla av med hela din själ.

Kvarner Bay

Det djupblå vattnet i Kvarner Bay, omgivet av trädbevuxna berg i öster och väster, är hem för ett dussin charmiga öar i olika storlekar. Det verkar som om det finns hela paletten av kroatisk turism på dem och på fastlandskusten: den pompösa Habsburg-semesterorten Opatija från imperiets tider, den stormiga vinterkarnevalen i Rijeka, griffongarna på ön Cres och delfinerna av ön Lošinj, flera nationalparker, smala gator i medeltida städer och ett par historiska slott. Och naturligtvis Adriatiska havets milda vatten, där du kan kasta dig från maj till oktober.

Dalmatien

Utan tvekan den ljusaste diamanten i de kroatiska regionerna. Det finns fantastiska landskap med Paklenica-kanjoner och Plitvicesjöar , romerska ruiner och museer i Zadar, medeltida Sibenek och Trogir. Alltid glada, dånande med musikfestivaler Petrcane, samtidigt glamorösa och övergivna långa ön Hvar, som surfar på stranden i staden Bol, ön Mljet, som om de kastades ut ur vår verklighet för några århundraden sedan .. Det är längre söderut och följaktligen varmare än i de mer nordliga Istrien och Kvarnere, därför varar simningssäsongen längre.

Dela

Det magnifika antika romerska palatset Diocletianus, omgivet av pittoreska berg och de genomskinliga turkosa vågorna från Adriatiska havet gjorde Split till en extremt populär plats och en riktig ”Port till Dalmatien”, eftersom den ligger mitt i centrum och hela tiden får en ström av internationella flygningar och turistcharter. Landets näst största stad upprätthåller en fantastisk balans mellan gammalt och modernt, stränder och utflykter, kroatisk etnisk identitet och globalisering.

Dubrovnik

Detta är symbolen för Medelhavsstilen. Harmoni av ljus sol, vit sten, rött kaklat tak och gnistrande hav till horisonten. Oavsett hur många gånger du besöker kommer varje nytt besök att känna en spänning, att komma in i de gamla murarnas defensiva murar eller se graciösa barock herrgårdar uppradade längs marmorgatorna.

Dubrovnik skiljer sig från resten av Kroatien både på grund av dess geografiska läge och helt enkelt på grund av dess enorma turistpopularitet. Dessutom är denna stad en bas för korta resor till de idylliska öarna som omger den, såsom skogsklädda Mljet, mystiska Lokrum, druvor Korcula.

När ska jag åka?

Kroatiens högsta säsong kommer i juli och varar till augusti. Och även om priserna når sin topp och att hitta ett ledigt utrymme på hotellet och på vissa stränder är problematiskt, är det värt det! Det finns en ständig semesteratmosfär och utmärkt soligt väder. Dessa månader är heta, den genomsnittliga dagstemperaturen i augusti når 30 grader Celsius, men på grund av den torra luften och de konstanta havsbrisen som uppdaterar kusten och bergen är känslorna mycket bekväma. Lägg till vattentemperaturen – 25 grader i juli och 27 grader i augusti för den perfekta orten.

Den kroatiska lågsäsongen är maj-juni och september-början av oktober. Faktum är att många redan har känt att det här är den mest framgångsrika tiden för en semester i Kroatien. Precis som tidvattnet har turistmassorna minskat, priserna har återgått till adekvata nivåer och det klara Adriatiska havet är fortfarande (eller redan) tillräckligt varmt för att simma. Maj är den officiella början av semesterperioden, och även om den genomsnittliga vattentemperaturen är 17 grader, börjar många redan simma. Dessutom är maj toppen av utflyktsprogram till olika delar av detta fantastiska land. I juni är luften 26 grader och havet 21 grader.

Lågsäsongen i Kroatien varar från senvinter till april. Vintern vid kusten är mycket mild, vanligtvis Medelhavet. Vattnet i december-januari kommer att vara cirka 6 grader, så du köper inte för mycket. På insidan av kontinenten på vintern kommer den genomsnittliga dagstemperaturen att ligga i området 0-2 grader Celsius, men i bergen kan det vara mycket kallare, plus snö är sannolikt. Men det är dags för skidåkare!

Om du tittar noga på Kroatien inte av vädret utan av händelserna är det i februari värt att åka till den färgglada karnevalen i Rijeka eller till St. Blaises dag i Dubrovnik. På sommaren, i juni, var noga med att försöka ”kroka” Zagrebs gatufestival Cest är D’Best, och i juli – Motovun Film Festival. Klassisk musik, teaterföreställningar och musikstycken finns på Dubrovniks sommarfestival, som pågår under hela andra halvan av sommaren. Men fans av elektronisk musik i juli måste hålla riktningen mot Zadar med sina strandfester som en del av Garden Festival. Kammarsalen och katedralerna i Varajin i september blir epicentret för världens musikaliska barock, och den 11 november hålls festligheter och provsmakningar över hela landet tillägnad slutet av druvskörningssäsongen och namnges för att hedra helgonet Saint Martin av Tours.

7 BRA IDÉER FÖR HUR DU KAN TILLBRINGA EN HELG MED DIN FAMILJ!

Vakna klockan 6 på morgonen och samla barn till dagis eller skola, arbete, liv och rörelse i vardagen. Hur trött du är på dessa dagliga problem och bekymmer. Återvänder från jobbet, jag vill inte ha något, bara att vara i tystnad. Men allt förändras när de kommer – den efterlängtade helgen full av positiva planer och möjligheter. Tja, vad är det att komma på så att alla nära och kära får maximalt trevliga känslor från helgen?

Naturligtvis har varje familj sina traditioner att spendera tid på helgerna. I en familj slutar allt med att städa lägenheten och titta på tecknade filmer och filmer, i den andra med resor till farföräldrar. Eller kanske är det dags att bryta dessa stereotypa traditioner och ha en rolig och spännande helg för alla? Men hur kan detta göras? Kommer inget särskilt att tänka på? Som alltid har vi något okonventionellt i vår arsenal för dig. Så…

ett

Idé 1. Ett gott humör är nyckeln till en bra helg. 

Det är bättre att börja planera för helgen mitt i arbetsveckan. På fredag, i enlighet med veckans plan, förbered allt du behöver för att genomföra dina idéer. Lager upp alla nödvändiga saker (om det är en picknick, då mat och varma kläder etc.). Det bästa stället att börja din lördag morgon är genom att förbereda en udda familjefrukost. Tänk på vilken frukosträtt som kan uppmuntra alla? Låt det åtminstone inte vara din vanliga frukost med gröt och mjölk, utan en milkshake och våfflor med fruktsylt och vispad grädde. Jag tror att detta inte kommer att lämna någon likgiltig. Gör din speciella helgfrukost till en god familjetradition.

2

Idé 2. Enhet med naturen, vad kan vara bättre?

Helger är en bra ursäkt för att gå utomhus. Om det finns en park eller liten lund i närheten, gå dit. Gatan är den mest färgglada tiden på året, även om det inte är så varmt som på sommaren, men luftens fräschhet och höstens guld kommer verkligen att charma dig. Var noga med att ta med en termos med te, mat och ordna en liten picknick. Du kan göra en liten eld och steka lite mat på den, till exempel jakt på korv. Detta kommer att bli särskilt spännande för barnen. Denna skönhet och ensamhet med naturen gör det möjligt för dig att lindra nervös spänning efter en arbetsvecka, och barnen kommer att ha massor av roligt i den friska luften. Eller så kan du ta en titt basta svenska casino och börja spela med din familj. Tro mig, det här är väldigt intressant och spännande!

3

Idé 3. Kreativitet med familjen. 

Gör något för ditt hem. Efter att ha kommit ut i naturen på lördag, samla vackra blad, intressanta kvistar, ekollonar. När du kommer hem, torka allt och kom med en idé för en hemmapanel eller collage, bild. Co-creation är väldigt spännande, särskilt om varje familjemedlem får ett jobb som han ansvarar för. Efter att arbetet med målningen eller panelen är klar kan du sätta eller hänga kompositionen på en iögonfallande plats i vardagsrummet eller hallen och få höstpusten in i huset.

fyra

Idé 4. Vädret är inte ett hinder för oss! Dessutom har naturen inte en dålig. 

Om det var planerat att tillbringa tid utomhus och ett oväntat regn föll utanför fönstret, stryka inte över alla planer och sitta ner för att titta på tv-program. Du kan också göra ditt hem roligt, till exempel, spela brädspel eller en twister med din familj. Familjläsning kan också vara ett bra sätt att samla hela familjen och läsa upp något spännande, intressant eller magiskt. Du kan turas om att läsa upp intressanta berättelser, liknelser eller sagor. Ta en kort paus mellan läsningen, skäm bort alla med glass eller hembakade kakor.

fem

Idé 5. Att ändra den vanliga miljön kommer att försköna ditt liv och ge nya känslor. 

En resa till en annan stad hjälper dig att diversifiera din helg. Om familjen har en bil, varför stanna, gå vidare på äventyret. En förändring av landskap är mycket givande och spännande. Även om avståndet från din stad till den plats som planeras för besök är mycket liten, men det här är något nytt. Du behöver inte besöka några sevärdheter, du kan bara gå runt stadens stora torg, mata duvorna och besöka ett lokalt kafé.

6

Idé 6. Aktiv vila är för oss! 

Om du vill tillbringa din helg aktivt rekommenderar vi att du går till ett av nöjescentren i din stad. I början av din resa kan du gå till ett par butiker i det här centrumet och skämma bort dig själv och barnen med trevliga små saker, naturligtvis, om detta föreskrivs i din familjebudget. Därefter kan du åka på en skridskobana, rullbana, attraktioner, vagn. Sitt på ett kafé och äta pizza. Nästan alla nöjescentra har också en biograf, där du också kan gå och titta på en intressant film på storskärmen. Eller så kan du åka till vattenparken hela dagen – glädje och positiva känslor garanteras för alla familjemedlemmar!

7

Idé 7. En lugn och informativ vila är också nödvändig. 

För denna typ av avkoppling kan du besöka planetariet. Att kasta sig in i astronomi kommer att vara intressant för både barn och vuxna: konstellationer, avlägsna planeter, solsystemet. Teater, museum, delfinarium, cirkus är också lämpliga för en lugn och viktigast av allt pedagogisk rekreation.

8

För att ha kul med din familj behöver du inte nödvändigtvis en stor budget. Det viktigaste för avkoppling är kommunikation. På grund av det ständiga liv och rörelse i vardagen glömde vi helt enkelt hur vi skulle kommunicera, och detta är viktigt, särskilt i en familj där barn växer upp. Det är på helgen som vi kan komma närmare varandra, njuta av sällskapet med människorna närmast jorden som, precis som du, behöver uppmärksamhet och förståelse. Valet är ditt, vilken typ av vila du gillar. Och för min egen räkning vill jag tillägga att familjehelger bara borde ge mycket nöje och positivitet, familjen är den varmaste platsen i världen!