Angelica här och jag är mamma till två grabbar, Liam 7år och Noah 5år. Bor i en villa i Älvsjö tillsammans med barnens pappa och vår vovve Kenzo. Vårt hus brann i september 2013 och nu ska vi bygga nytt med smålandsvillan, kalmar.

Äntligen!

Tänk att dagen faktiskt kom. Den 19:e december så rullade vårt efterlängtade hus till vår tomt. Det var lite strul med avspärrningen i början då flaggvakterna tyckte att det var dags för långrast precis innan huset rullade in på vägen. Så det drog ut lite på tiden innan killarna som skulle lasta av lastbilarna kunde utföra sitt jobb pga. att de fick agera flaggvakter innan de riktigt flaggvakterna kom på plats (ca30min).

Efter det gick allt smidigt. Huset lastades av vid 11 tiden och vid 15.30 åkte kranbilen och snickarna från platsen. Nu har alla varit långlediga med tanke på jul/nyår mm så det har varit dött med bygget. Men imorgon klockan 07.00 så är snickarna på plats igen, så spännande. Vi har ännu inte fått gå in i huset och jag är så nyfiken, men vi pratade med smålandsvillan och det okej att gå in i huset när snickarna är där om vi ville kika lite och ta lite mått till möbler mm. Så någon gång under veckan kommer vi få se insidan av huset också =).

Preliminär flytt blir den 3/2 efter besiktningen, men eftersom kommunen ska ha papper på allt så kan dom neka flytt tills alla papper är klara och godkännda. Och enligt smålandsvillan så är sthlm kommun bland dom krångligaste att ha å göra med. Men nu är vi så vana med alla motgångar så det är bara köra, haha.

3 reaktioner på ”Äntligen!

  1. Hej!
    Hittade din blogg då jag googlade efter någon som bloggade om återuppbyggnad/nybyggnad av hus efter brand och hittade till dig. Har nu läst en del av din blogg och gråtit en del. Vi förlorade vårt fritidshus i en brand i höstas och håller precis som ni på att bygga nytt. Vi står just nu i valet och kvalet om att bygga upp en kopia av gamla huset eller att bygga något annat. Din blogg ger mig tröst och mod att fortsätta kämpa, tack!

  2. Hej det var intressant och lärorikt att läsa era inlägg då jag och min familj har fått vårt hus ”nerbrunnet” för tre veckor sedan. Tankarna å frågorna snurrar runt i huvudet hela tiden som t.ex. kommer vår 12 åriga dotter som redan innan branden var lite rädd för eld bli ännu räddare, kommer vi ha råd att bygga upp ett nytt hem efter alla avdrag och fel som försäkringsbolagens representanter hittar på vårt gamla hus. Lösöre värderare säger att han tar fram ett shablonvärde som han ska presentera för oss?. Det känns som nästan alla utom en själv bestämmer vad som kommer att hända den närmsta framtiden.
    Vänligen Stefan med familj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *