Angelica här och jag är mamma till två grabbar, Liam 7år och Noah 5år. Bor i en villa i Älvsjö tillsammans med barnens pappa och vår vovve Kenzo. Vårt hus brann i september 2013 och nu ska vi bygga nytt med smålandsvillan, kalmar.

Startmöte, offerter mm

Status i dagsläget är:

1. Rivningen av gamla huset påbörjas den 2/11 och då kommer även grunden att byggas iordning i samma veva. Vi har anlitat Grundbolaget för rivningen och för att fixa grunden.

2. Huset kommer den 19:e December, Världens bästa julklapp måste jag säga!

3. Inflyt kommer att ske i slutet på januari troligen.

Vi hade startmötet förra torsdagen med kommunen och det gick bra, förutom 1 punkt, jävligt viktig sådan också. Vi måste anlita ett företag för att göra en geoteknisk undersökning. Det innebär lite kort och gott att vi måste kolla så att marken klarar av tyngden från nya huset, så att det inte börjar sjunka och huset får en massa sprickor. Denna kostnad hade vi inte räknat med kan jag säga, kommer kosta runt 20.000 för ett företag i sthlm att göra detta markprov. *suck*… Men det måste göras, för annars kommer inte vi få ett startbesked på husbygget och då kommer inte smålandsvillan leverera huset. Så nästa vecka kommer den fantastiska överraskningen med en geoteknisk undersökning att äga rum.

Rivningen kommer grundbolaget att fixa och Big Bag kommer att stå för hanteringen av allt avfall som blir från huset, uppskattningsvis ca 6 stycken containrar. Kostnad för rivningen ligger på lite drygt 65-70.000Kr och så tillkommer avfallet på det. Vi vet inte kostnaden för detta än, men kommer att återkomma med det när vi får fakturan ;).

Vi håller i skrivande stund på med att ta in offerter från olika bygghandlare om material till övervåningen som kommer att byggas direkt från det att vi får flytta in. Jag kan säga att alla som ska köpa hem mycket material bör ta in offerter från olika bygghandlare då det skiljer otroligt mycket i pris mellan olika företag… Vi har just nu riktat in oss på de stora som Byggmax, Hornbach, Bauhaus och Fredells. Och det skiljer 10.000kr mellan några av offerterna. När vi har alla offerter så kan vi sedan förhandla med de som är mest intressanta.

Dags att återgå till vardags fix..

//Ankan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *