Mäklararvode

Att flytta är något min familj varit väldigt duktiga och flitiga med när jag var yngre. Jag bytte både ort, skola och vänner vartenda år fram till det att vi bosatte oss en längre tid utanför Västerås när jag var 10 år. Där bodde vi i strax över 3 år, vilket är rekord för mig, jag fick alltså gå 4an 5 an och 6an i en och samma skola! Det var underbart och jag kunde äntligen skaffa mig kompisar som jag visste stannade kvar längre än 1 år.

Men att flytta så ofta när man har barn i familjen är inget jag rekommenderar. Jag vill att mina barn ska ha en trygg och fast punkt i livet, med vänner dem kan lita på och barndomsvänner de kan växa upp med, ni vet, sånt där jag själv missade och saknar när min familj inte visste bättre.

Vi bodde då både i lgh, hus och radhus, men jag var aldrig insatt i hur det gick till osv. Utan flyttade bara med.

Jag flyttade till hyresrätt när jag var 16 år, det bästa jag gjort, jag fick då bestämma över mitt egna liv, kunde stanna på en och samma plats tills jag själv kände att det var dags att röra på sig.

Jag ordnade min första bostadsrätt när jag var 24 år och minns att den lgh släpptes för billig peng just för att den legat ute länge på nätet.

Där bodde jag i 3 år innan det var dags att sälja. Vi gick med vinst, vilket var kul, men den skatten man får betala i vinstskatt är inte lika kul. Hade varit roligare att få behålla dem ;D

Har ni själva köpt/sålt hus, fritidshus eller lgh?

Att tänka på är att ni kommer bra överens med er mäklare, det är väldigt viktigt. Ni skulle kunna kika in på mäklararvode Stockholm för att kolla och jämföra olika arvoden när man köper och säljer hus, sommarstuga osv.

Allt beror på vart i landet man bord och vilket objekt som ska säljas. Läste nyss att fritidsstugor har en högre mäklarprovision än en villa. Det beror på mer jobb och högre kostnader för mäklaren. Bra att komma ihåg, för er som tänker sälja ert fritidshus. -Det handlar om 30-50% högre mäklarprovision än vid en försäljning av bostadsrätt-

Så man kanske ska sadla om till mäklare och enbart sälja fritidshus *låter som en bra inkomst*

Har jag några mäklare som läser min blogg? Hör gärna av er kring era tankar om denna provision.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *