Tillbehör till matlagningen

Har märkt mer och mer att sedan Coronaviruset ”släpptes lös” så har restaurangbesöken, krogbesöken och dagligvaruhandeln mer och mer hoppats över och fler köper matkassar samt beställer mat från butikerna direkt och hämtar upp i luckor.

Detta innebär att vi även fått upp ögonen för ekologiskt, närodlat och hållbar mat samt att vi tänker mer framåt och har ändrat mycket i våra rutiner vi en gång hade.

Fler hushåll gör mat hemifrån, fler prioriterar familjen och gemenskapen, samtidigt som de finns de som verkligen saknar kroglivet, utelivet samt restaurangbesöken.

Så det betyder att vi nu kan göra fin mat hemma, samt att intresset för hembryggningsartiklar och köksutrustning ökar.

Något jag vill slå ett extra slag för är den smarta gräddsifon som kan användas i så många sammanhang.

Innan jag visste vad en gräddsifon var trodde jag ärligt talat att det enbart gick att göra grädde i dem, men efter att ha sett flertalet matlagningsprogram så har jag insett att det är en riktigt smart manick! Den kan även  omvandla alla sorters vätskor, soppor eller såser, varma som kalla till fluffigt skum.

Det finns en lustgaspatron i behållaren som omvandlar flytande vätska till skum. En sifon är enkel att använda. Man fyller bara  på med vätska(till exempel flytande grädde) och sätt i patronen. Skaka 3-4 gånger. Klart att spritsa tårtan eller toppa en irish coffee med nyvispad grädde.

Faktiskt inte så dyra som man tror, allt från 300 kr och uppåt .. allt beroende på vad ni vill att den ska ha för funktion samt utseende. Så välj och vraka och gör något snyggt till middag, överraska familjen eller kärestan med en snygg och smart uppläggning. Dina skills i matlagning kommer nu ta fart!

Jag som normalt älskar att laga mat från grunden och undviker halvfabrikat har tappat lusten på matlagning, kanske kan få tillbaka lusten genom att investera i något snyggt och smidigt, överraska sambon och hitta inspiration.

Har ni tips på bra recept till sifoner så mottager jag dem mer än gärna 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *