Krämig potatissallad

Idag kommer vi att äta hemmagjord potatissallad med rostbiff, så tänkte dela med mig av receptet jag brukar göra salladen på.

4portioner

  • 600 g färskpotatis, vältvättad
  • 1/2 finhackad schalottenlök
  • 1 knippe dill
  • 0,8 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk kapris (om ni vill)
  • 1/4- 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 15 minuter.
  2. Ansa och finhacka löken. Hacka dillen. Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda i dill och kapris. Salta och peppra.
  3. Häll av den kokta potatisen och ånga av den noga. Vänd ner den varma potatisen i såsen, alternativt att ni väntar tills den svalnat lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *