Idag kommer vi att äta hemmagjord potatissallad med rostbiff, så tänkte dela med mig av receptet jag brukar göra salladen på.
4portioner
- 600 g färskpotatis, vältvättad
- 1/2 finhackad schalottenlök
- 1 knippe dill
- 0,8 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk kapris (om ni vill)
- 1/4- 1/2 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Så här gör du
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 15 minuter.
- Ansa och finhacka löken. Hacka dillen. Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda i dill och kapris. Salta och peppra.
- Häll av den kokta potatisen och ånga av den noga. Vänd ner den varma potatisen i såsen, alternativt att ni väntar tills den svalnat lite.
Kommentera