Corona

Detta med covid-19 har nog ingen i hela världen missat att läsa om, lyssna eller kanske har nån i sin närhet som drabbats. Alla är vi påverkade på ett eller annat sätt.

Men en sak jag tänkt mycket på som faktiskt varit lite stötande och störande när det gäller att gå ut med info ang detta är att enligt media så ska vi via respekt gentemot varandra men iakta större försktighet genemot äldre..

Det verkar som om de äldre drabbas värst, oavsett om dem själva bryter mot reglerna och går ut i buktikerna eller åker komunalt osv, dem blir smittade på äldreboenden där det inte får tas emot besök osv. Jag förstår det och har respekt mot att vi ska skydda dem, inget sagt om det.

MEN..

Vi glömmer riskgrupperna som dagligen kämpar mot detta i form av ex astma, lungsjukdomar, andra bakomliggande sjukdomar där andningen först drabbas.. Varför tas den gruppen aldrig upp? Eller sällan i alla fall.?

Vi i riskgrupperna får inte heller en förebyggande sjukskrivning…  hur sjukt är inte det? Vi ska bara ligga hemma i karantän, undvika all kontakt men vi får inte sjukskriva oss?

Jag tillhör riskgrupperna eftersom jag är född med en lungsjukdom, Cystisk Fibros. Jag fick sjukskrivning i 2 veckor av familjeläkaren för förkylning, hosta, feber, halsont. Ska även påpeka att jag 2 veckor innan sjukskrivningen ringde både 1177 samt infektion och pratade om mina besvär, men dem ansåg inte att jag behövde åka in och testa mig.

Nu när mina 2 veckor av sjukskrivningen passerat så kvarstår mina symptom, hostar lite mer än vanligt, så ringde jag jag familjeläkaren och frågade om dem kunde förlänga min sjukskrivning, men fick då till svar att det nu är förebyggande sjukskrivning jag ska ansöka om och att jag skulle göra det via min lungmott.

Sagt och gjort, hörde av mig till lungmott och fick ganska snabbt ett svar att man inte skriver en sjukskrivning till riskgruppspatienter,,,, Assså?! Hallå!! Skojar dem`?

Så nu sitter jag här hemma, isolerad och kan inget göra.. ska det verkligen vara så?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *