VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Är du säker mot hackare?

Något som blir mer och mer vanligt är datorer och telefoner. Det mesta idag är baserat på internet och nästintill all säkerhet sker via mobilen/datorn.

Internetbanken, swish, bank id, handling på internet osv.. allt detta kräver lösenord i form av siffror, bokstäver och/eller symboler. För oss vanliga svensson kan dessa lösenord vara svåra att knäcka, nästintill omöjliga. Självklart ska vi kunna känna oss säkra när vi är ute och handlar eller sitter hemma i lugn och ro och vill köpa något via internet. Kanske har du viktiga mail på datorn som du absolut inte vill att någon annan förutom Du ska kunna komma åt.?

Att hackare tar sig in i datorer och telefoner är sedan gammalt, dem kan detta, dem livnär sig på att förstöra för oss och ta all information som för dem är använbart.

Jag vill kunna lita på folk, vill kunna känna mig trygg när jag använder datorn, men jag har under mitt liv som ex bloggare och instagrammare att koder och lösenord aldrig får vara ifred..

Jag menar, vad har jag som någon annan vill åt?

Oavsett så ogillar jag det och jag vet att jag absolut inte är ensam om detta, så jag skulle vilja tipsa er om ett svensk företag som säljer IT-säkerhet i form av fysiska lådor som kallas ”data diodes”. Dessa kopplas mellan datorn och routern/modemet och ser till att jag kan hämta information men att hackare och skadliga saker inte kan koppla upp sig i bakgrunden och stjäla information utan att jag vet om det.

Bidirectional-Data-Diode-Tempest-400x400

Rätt coolt faktiskt!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna