VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Moppeålder

Jag minns när jag var 15 år och fick min allra första moppe! Så glad och stolt.!

Dagen då jag fyllde år hade jag inget direkt planerat, förutom att äta tårta och få presenter från familj och släkt. Min pappa kom med en röd och vit moppe(!) Jag hade aldrig någonsin kört moppe innan det, lite nervös var jag allt.

Mina syskon var måttligt avundsjuka vill jag påpeka, för jag var äldst i familjen och därmed först att få denna ära att först äga en.

Jag tog ett par ärevarv i byn där vi bodde och jag älskade det!

Min syster var då 10 år och hon fick åka med bakpå, hon håll ett stadigt grepp om min midja och vi åkte längs grusgången som gick mellan husen. Plötsligt tog det stop, som om någon höll emot moppen, jag tvärnita och vi vände oss mot varandra och sa samtidigt -Morfar! Det måste ha varit morfar som stannade oss för att Sofie (min syster)  inte hade någon hjälm på sig.

Efter det åkte hon aldrig mer på moppen, för ingen av oss vågade eftersom det bara var jag som hade hjälm.

Tänk om ettans mopeddelar fanns då, eller att internet var lika stort som nu, då hade vi kanske kunnat klicka hem en hjälm till henne så även hon kunde åka med mig. Jag minns att min var i samma färgkombination som min moppe, alltså röd och vit, så coolt!

Min syster älskade rosa och svart, så kanske hade hon valt en i de färgerna?! Vem vet..

Casper, min äldsta, han vill gärna ha moppe, och har alltid varit ett fan av flammor. Så har en känsla att han kommer välja antingen en moppe med flammor, eller en hjälm med de mönstret.

Förresten, från det ena till det andra.. Vore det inte fränt att äga en veteranmoppe? En moppe där man får behålla skalet, men ändra motorn, trimma upp den och sälja sitt verk vidare, eller kanske ge bort den i present till någon som innehar ett B körkort (eftersom trimmade moppar kräver B-körkort)

En elcykel är något jag skulle vilja äga, att få komma ut och röra på sig utan att behöva anstränga lungorna på tok för mycket, att cykla med cykelkärran bakpå och känna att det inte är så tungt. Att, som jag, ha nedsatt lungfunktion är inte alls kul, särskilt inte då man har små barn samt är en aktiv person som älskar att träna och verkligen vill springa flera mil i veckan.

Vad föredrar ni? Bil, elcykel eller moppe?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna