VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äppelkaka

Detta kommer att bli vår efterrätt idag. Har ingen aning om vad vi äter till lunh, men för en gångs skull ska jag ha efterrätt.

Recept till 4 portioner

  • 4-5 äpplen
  • 75 g smör eller margarin
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl havregryn
  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2.  Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  4. Fördela matfettet i blandningen med fingertopparna till en grynig massa.
  5. Strö den torra massan över äpplena.
  6. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.

Servera kakan ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Päronkaka: Ersätta äpplen och kanel med päron och ½ tsk ingefära.

 

 


Kommentarer


  1. Hanna 25 september, 2011 on 09:19 Svara

    Gud så gott!

    Himla mysig blogg 🙂

  2. Malin 25 september, 2011 on 10:25 Svara

    Underbart!
    Jag satt precis å tänkte att jag måste göra nåt gott av alla våra äpplen på tomten! 🙂

  3. Carro 25 september, 2011 on 13:47 Svara

    Päronkaka…. aldrig testat…. är det gott? Kanske skulle prova det 😀

  4. Johanna 25 september, 2011 on 13:55 Svara

    Det såg gott ut, men idag skulle jag nog inte få ner något…mår lite illa idag. Men det är värt det för vi hade en kanon kväll och natt 🙂

  5. Linda-Mamma till Alfred 25 september, 2011 on 16:23 Svara

    Åh det är ju Alfapet fast på telefonen men jag antar att du hjälper han lite då;)

  6. Mamma till William och prinsessan i magen 25 september, 2011 on 17:14 Svara

    God kväll söta..Vad gott med äpple paj..Hoppas att allt är bra med dig och du får en mysig kväll med din fina familj..kram kram

  7. Jessica ♥ Mamma till Alicia ♥ 25 september, 2011 on 20:11 Svara

    åh så gott! va sugen jag blev på att baka nu.. =)

  8. Ida & Jouline 25 september, 2011 on 20:43 Svara

    Mmmmm vad gott det ser ut.

Lämna ett svar till Carro Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna