Bor med min underbara familj som består av min underbara stöttepelare N, vår son som är född i april 2010 och hans lillasyster som kom mars 2015 <3 Jag skriver om precis allt som faller mig på men har ett extra focus på träning och inredning. Ni kommer även att få följa med mig i bloggen där mycket skrivs utifrån hjärtat, både sorgliga, lite "arga" och skojiga inlägg som bryter av varandra. Tävlingar och roliga tips dyker självklart också upp! Välkomna in! P.s. -Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: Angelixa_84@hotmail.com

Annons

Äppelkaka

Detta kommer att bli vår efterrätt idag. Har ingen aning om vad vi äter till lunh, men för en gångs skull ska jag ha efterrätt.

Recept till 4 portioner

 • 4-5 äpplen
 • 75 g smör eller margarin
 • ½ dl strösocker
 • 1 tsk kanel
 • 3 dl havregryn
 1. Värm ugnen till 225 grader.
 2.  Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
 3. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
 4. Fördela matfettet i blandningen med fingertopparna till en grynig massa.
 5. Strö den torra massan över äpplena.
 6. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.

Servera kakan ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Päronkaka: Ersätta äpplen och kanel med päron och ½ tsk ingefära.

 

 

8 reaktioner på ”Äppelkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons