Varför glöms riskgrupperna bort i Covid-19 krisen??

Asså det här måste fan vara ett skämt!
.
Jag får inte komma till sjukhuset och ta prover, fast jag haft feber, hosta, ont i halsen och känner mig trött och hängig sedan 3 veckor.
.
Jag får inte heller sjukskriva mig, för man sjukskriver inte riskgrupper -sagt av lungmott-
.
Det skickas heller inga remisser till cf-center så dem kan pusha på för ev provtagning och då kunna utesluta både covid-19 samt att insättning av antibiotika inte är kris i nuläget.
.
Istället får jag till svar att jag ska tvätta händer nog och vänta in till jag är symptomfri??
.
Hur FAN I HELVETE ska jag som är lungsjuk få min antibiotika om jag inte ens får nån hjälp???

Freitrag

Jaha, fredag och ännu en dag i isoleringen är påbörjad. Att ens försöka hitta på något just nu är inte lätt, för det mesta är stängt eller så måste jag undvika platser där det är för mycket folk eller ”smutsiga” platser.

Jag vill inget hellre än att denna skitperiod ska vara över, för jag vill ju kunna gå på bio med sambon, barnen och även kunna gå till Leos lekland med barnen, eller gå och äta mat på restaurang .. men allt är stängt, inget är öppet.

Så det för bli gymmet, med en massa handtvätt och handsprit samt avstånd till de flesta.. bättre än inget, men det är så läskigt tomt överallt.

Hur gör ni när det är stängt överallt samt att man ska undvika vissa platser?

Corona

Detta med covid-19 har nog ingen i hela världen missat att läsa om, lyssna eller kanske har nån i sin närhet som drabbats. Alla är vi påverkade på ett eller annat sätt.

Men en sak jag tänkt mycket på som faktiskt varit lite stötande och störande när det gäller att gå ut med info ang detta är att enligt media så ska vi via respekt gentemot varandra men iakta större försktighet genemot äldre..

Det verkar som om de äldre drabbas värst, oavsett om dem själva bryter mot reglerna och går ut i buktikerna eller åker komunalt osv, dem blir smittade på äldreboenden där det inte får tas emot besök osv. Jag förstår det och har respekt mot att vi ska skydda dem, inget sagt om det.

MEN..

Vi glömmer riskgrupperna som dagligen kämpar mot detta i form av ex astma, lungsjukdomar, andra bakomliggande sjukdomar där andningen först drabbas.. Varför tas den gruppen aldrig upp? Eller sällan i alla fall.?

Vi i riskgrupperna får inte heller en förebyggande sjukskrivning…  hur sjukt är inte det? Vi ska bara ligga hemma i karantän, undvika all kontakt men vi får inte sjukskriva oss?

Jag tillhör riskgrupperna eftersom jag är född med en lungsjukdom, Cystisk Fibros. Jag fick sjukskrivning i 2 veckor av familjeläkaren för förkylning, hosta, feber, halsont. Ska även påpeka att jag 2 veckor innan sjukskrivningen ringde både 1177 samt infektion och pratade om mina besvär, men dem ansåg inte att jag behövde åka in och testa mig.

Nu när mina 2 veckor av sjukskrivningen passerat så kvarstår mina symptom, hostar lite mer än vanligt, så ringde jag jag familjeläkaren och frågade om dem kunde förlänga min sjukskrivning, men fick då till svar att det nu är förebyggande sjukskrivning jag ska ansöka om och att jag skulle göra det via min lungmott.

Sagt och gjort, hörde av mig till lungmott och fick ganska snabbt ett svar att man inte skriver en sjukskrivning till riskgruppspatienter,,,, Assså?! Hallå!! Skojar dem`?

Så nu sitter jag här hemma, isolerad och kan inget göra.. ska det verkligen vara så?

Eget event?

Som de flesta större och aktiva bloggare har jag varit på ett flertalet event både nära och fjärran, men försöker att hålla mig i närheten av min ort, så jag slipper detta med hotellbokningar och att vara borta från barnen allt för länge. Oftast har de event jag varit på varit barnanpassade, så som Exploria, parken zoo Eskilstuna, Kolmården osv.

Att jag valt de eventen är just för att jag vill kunna vara med barnen så mycket jag kan, ge dem så mycket som det bara går, upplevelser de sent glömmer och vi får göra roliga saker ihop <3

Men jag har aldrig varit med att fixat ett eget event, det verkar på tok för krångligt att få ihop det med anmälningar, lokaler/platser, samarbetspartners osv. Så jag lämnar den uppgiften till de som kan detta lite bättre.

Men kanske har jag läsare som går i tankarna kring att skapa ett eget event? Kika in denna eventapp och se om ni kan bli klokare och få hjälp via dem. För många går nog i tankarna och önskan att kunna skapa ett fint och välordnat event för de som de vill hylla lite extra.

Jag hoppas och önskar att vi snart kan få en fin inbjudan till ett fint och välordnat event, kanske kommer det från just dig <3