Krämig potatissallad

Idag kommer vi att äta hemmagjord potatissallad med rostbiff, så tänkte dela med mig av receptet jag brukar göra salladen på.

4portioner

 • 600 g färskpotatis, vältvättad
 • 1/2 finhackad schalottenlök
 • 1 knippe dill
 • 0,8 dl majonnäs
 • 1 dl crème fraiche
 • 2 msk kapris (om ni vill)
 • 1/4- 1/2 tsk salt
 • 2 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

 1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 15 minuter.
 2. Ansa och finhacka löken. Hacka dillen. Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda i dill och kapris. Salta och peppra.
 3. Häll av den kokta potatisen och ånga av den noga. Vänd ner den varma potatisen i såsen, alternativt att ni väntar tills den svalnat lite.

Vi väntar nu en jättefin julklapp 2020

Jag vet att detta är lika fantastiskt varje gång, men denna gång känner jag mig extra upprymd, vi ska få en bebis beräknad på självaste julafton 2020. Lite för bra för att vara sant, men vi är lyckliga och glada men ännu lite svårt att ta in. Jag vill ju kunna känna sparkar och rörelser, vill att William ska få känna sitt barn röra på sig.

I början mådde jag inge bra, illamående som höll mig vaken om nätterna, som fick mig att äta i tid och otid för att förhindra illamåendet att ta över. Men nu i vecka 14 mår jag mycket bättre. Lite illa kan jag må om jag inte ätit på ”länge” eller om måltiden inte var tillräckligt bra/fet.

Nu ser vi fram emot resten av veckorna och all kärlek som kommer med dem.

Barnen kommer få en lillasyster/lillebror, vilket det blir. återstår att se <3

Sjukhusbesök igen

I onsdags var jag ner med dottern till familjeläkaren för att ta prover då det var dags att börja utreda hennes allergier och utreda astma.

När vi var ner då hade hon en sänka /RP på 5 vilket är inga tecken på infektion. Svaren på blodproverna kom i går och då visade dem negativt på allergier så som häst, hund, katt, pollen osv. Utredningen av astma pågår då ännu.

I dag fick jag gå med henne till sjukhuset för att hon hostat hela natten och vaknat upp med 38 grader i feber. Utredningen fortsatte..

Vi kom till sjukhuset, hon fick ta en sänka igen, denna gången visade den 13, lite högre än sist, men fortfarande helt normalt och inga tecken på infektion. Hon blev av läkaren informerad om att hon till 100% har astma, men den remissen till barnkliniken måste först gås igenom och få svart på vitt. Men fram tills dess att den utredningen är klar så fick hon astmamedicin utskrivet som hon ska ta morgon och kväll.

Läkaren misstänker förkylningsastma, så hon har en medicin hon ska ta 6 ggr om dagen i förebyggande syfte och en hon ska ta morgon och kväll då hon är förkyld.

Men som han kunde läsa utifrån hennes provsvar och hennes sätt att reagera på medicin tyckte han att det lät som astma <3

Ska bli skönt att få stop på alla dessa vändor med henne och återkomma hem utan svar gång på gång. Förhoppningsvis är det snart ett minne blott.

Min kämpe!

Det här mina kära vänner är den tuffaste och största kämpen jag känner <3 Inga tårar och ingen ledsen tjej när det togs 3 nålstick och blodprov idag. Hon gjorde inte en min och fick som plåster på såret umgås med mamma heeeelt själv på tu man hand och fick tatueringar från ssk.

Det är prat om att hon kan ha astma, så därför tog det astmaprov samt allergitester på henne idag. Två i armvecken och ett stick i fingret, och INTE ett enda ljud <3

Efteråt viskade hon i mitt öra att det gjorde ont med sticket i fingret men hon ville inte säga det högt så ssk hörde det 😀

Vilken stor och duktig tjej jag har! Så stolt.

I morgon ska jag ringa läkaren på familjemott och prata med henne om proverna som togs idag och se vad dem kommit fram till.

Hoppas på det bästa, för dotterns skull.

Tappat focus

Jag känner att träningen har kommit så långt efter allt i mitt liv just nu. Så långt bakåt att jag tycker det är jobbigt och tungt att gå å och träna. Normalt sett brukar jag vara jättetaggad och se fram emot träningen, men nu när den knappt blir av så känns varje pass så extremt meningslöst.

Jag menar, om jag enbart ska träna 1 gång i veckan så bygger jag inget på det utan får börja om varenda gång jag går dit och det är inget som lockar mig och inget som taggar igång mig. Jag vill kunna träna, äta och må bra. Men när inget av dem klaffar så blir allt skit och allt blir lidande.

Svår, nästintill omöjligt, att bygga muskler och få det jag vill när inte ens träningen och maten blir till rutin :/