Grymt kassasystem!

Har du någonsin drömt om att exempelvis öppna en egen butik eller ett eget cafè? Du, som många andra som är duktiga på att skapa och baka kanske inte lika ofta är duktiga eller har intresset av redovisningen och alla dess siffror som måste göras när man har sitt egna företag. De vill nog helst fokusera på det dem brinner för.

Nu för tiden har man oftast inte den gamla vanliga hederliga kassasystem som vi (som är födda innan 2000-talet) är vana vid , utan idag består de flesta kassor utav smarta system som håller reda på allt alla in-och utgifter, allt detta registreras i ett system digitalt. Nu kan du, som har anställda inom ditt företag, faktiskt hålla reda på allt från mobilen och datorn.

Nästa-generation-300x170

Kanske skulle detta system vara något som passar dig? Jag har gått i tankarna om att skaffa eget, något litet bara, absolut inget stort. Ett litet företag som säljer ex de barnkläder jag älskar att klä mina barn i. Det skulle vara mysigt. Att enbart ha ett litet lager hemma som säljer bra. Sen köpa in några exemplar och sälja till de som verkligen uppskattar miljömärkta kläder och vill hjälpa mig som liten företagare.

 

Saknaden efter er

Att vara ifrån er, mina små hjärtan är jättejobbigt. Men jag vet att det även är nyttugt för oss alla. Men det ör första gången på 5 månader som vi är ifrån varandra så här länge.

Jag har träffat er under denna 8 dagarsperiod men det känns som en evighet sedan jag fick krama och hålla er. En nu är det bara en dag kvar tills vi ses och jag blir hel igen ❤

Stunder kommer då jah blir ledsen och saknar er, stunder kommer då jag vet att detta även är bra, att vi får sakna varandra.

Men att behöva lämna sina barn hos den andre föräldern i perioder är inte lätt ❤

Jag älskar er!!!

Är du säker mot hackare?

Något som blir mer och mer vanligt är datorer och telefoner. Det mesta idag är baserat på internet och nästintill all säkerhet sker via mobilen/datorn.

Internetbanken, swish, bank id, handling på internet osv.. allt detta kräver lösenord i form av siffror, bokstäver och/eller symboler. För oss vanliga svensson kan dessa lösenord vara svåra att knäcka, nästintill omöjliga. Självklart ska vi kunna känna oss säkra när vi är ute och handlar eller sitter hemma i lugn och ro och vill köpa något via internet. Kanske har du viktiga mail på datorn som du absolut inte vill att någon annan förutom Du ska kunna komma åt.?

Att hackare tar sig in i datorer och telefoner är sedan gammalt, dem kan detta, dem livnär sig på att förstöra för oss och ta all information som för dem är använbart.

Jag vill kunna lita på folk, vill kunna känna mig trygg när jag använder datorn, men jag har under mitt liv som ex bloggare och instagrammare att koder och lösenord aldrig får vara ifred..

Jag menar, vad har jag som någon annan vill åt?

Oavsett så ogillar jag det och jag vet att jag absolut inte är ensam om detta, så jag skulle vilja tipsa er om ett svensk företag som säljer IT-säkerhet i form av fysiska lådor som kallas ”data diodes”. Dessa kopplas mellan datorn och routern/modemet och ser till att jag kan hämta information men att hackare och skadliga saker inte kan koppla upp sig i bakgrunden och stjäla information utan att jag vet om det.

Bidirectional-Data-Diode-Tempest-400x400

Rätt coolt faktiskt!

Att växa

Jag tränar så gott som 6 dagar i veckan, men skulle lätt kunna träna alla dagar. Men tyvärr mår inte kroppen bra av det. Den växer under vila och då måste jag se till att lägga in minst 1 dags vila i veckan och den dagen se till att äta och få i mig mer vätska än en vanlig dag.

Superjobbigt för mig, eftersom jag blir mätt så extremt fort. Men jag krigar på och fortsätter drömma om att en dag få den kropp jag vill ha ❤