Jag och mina tre pruttungar. En katt och Google nörd.

Annons

Jag klippte navelsträngen

Wow!vilken helg! I fredags gick jag på bio och såg svintråkiga och beiga Saw, drack två öl och åt pizza på O’Learys. Ville inte dricka mer ifall syrrans förlossning skulle starta. Kom hem,gick och la mig sen klockan 02.05 ringde telefonen och syrrans vatten hade gått.

Åkte till henne vid 11. Hon hade värkar hela dagen men dom var inte så inte sova som vi trodde…Tydligen har hon hög smärttröskel, för vi promenerade två gånger den dagen och sista gången var vid 19-20 och jag är riktigt jäkla imponerad över att hon orkade. Hon gick där med värkar som om inget hände.

Vi åt glass hemma och tittade på Kevin Harts stand up show för att skratta så att hon skulle få sammandragningar.

Jag somnade till vid 22.30 och vaknade efter va 30-44min. Syrrans hade starkare värkar och tog värktablett. Så la hon sig och jag tittade på film i soffan och så plötsligt efter ca 10-15min hör jag henne gny och sedan säga att hon har skit ont och vill krysta. PANIK!!!!! Hon hackade med tänderna och darrade, jag började darra och fick panik. Vi vet sån panik pappan får i filmer när kvinnan ska föda. Jag darrade och ringde förlossningen, blev skit irriterad på dom för dom frågade en JÄVLA MASSA ONÖDIGA FRÅGOR som dom kunde ha läst i journalen.

Sprang i panik och hämtade bilen, full fart på airkondition för rutorna var frusna. Panik!! Åkte till sjukhuset bakom en jävla snigel och syrran ville krysta. Inne i parkeringshuset så funkade inte automaten så jag fick springa som en galning för att få biljett. Tog syrran under armen och hon kämpade in till förlossningen, KÄMPADE för att hålla emot att inte krysta. Hon trodde att lille ”Grus”huvud var ute. Hon blev snabbt undersökt och det visade sig att hon var öppen 10CENTIMETER!!!! Fattar ni att kvinnan gått hemma så länge??!!! In till förlossnings rummet och hon började direkt krysta och efter 40minuter kom världens sötaste lille pojke! Så underbar! Han hade hela tiden ögonen öppna och gnällde istället för att gråta. Jag fick klippa navelsträngen och den kändes så som jag trott.

Super kvinna är hon! Jag har varit hemma till 7-8cm men inte 10. Tur att vi åkte in annars hade lille Gru fötts hemma eller i ambulans. Men ja, han föddes 23timmar efter vattenavgång. Vi sov knappt den natten pga brist på bb rum. Osköna fåtöljer. Hela gårdagen tittade vi på lille Gru. Som jag saknar honom! Vilken helg! Detta kommer jag aldrig glömma!

Moster igen! Detta väckte mitt bebissug till liv igen. Men med tiden lär det gå över.

/Janine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons