André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Att intala sig själv till att klara saker

Efter någon vecka av nästan allt för mycket att göra så kan jag äntligen slappna av i soffan och skriva av mig lite grann igen.

Just nu har jag hamnat mitt emellan jobb och arbetssökande samtidigt som min hjärna går på högvarv med frågor. Hur ser nästa månad ut? Har jag jobb? När ska jag få ordning på min kost? Hur ska jag få tid med träningen? Hur ska jag få ork till att börja träna? Vill jag bo kvar här? Kanske ska man börja om från ruta ett i en ny stad? osv.. Men nu väntar jag i alla fall med spänning på nästa vecka som kommer att bestå utav minst två jobbintervjuer som förhoppningsvis resulterar till ett jobb som kan få mig att sluta tänka på en del saker som irriterar min hjärna.

Så vad vill jag egentligen? Jag vill ha ett jobb, börja träna och få ordning på kosten som jag knappt vet vad det är längre. Så hur ska jag ta mig dit, hur ska jag börja? Det är lite här som det sätter käppar i hjulen för mig, då jag vill lite för mycket och istället för att sätta igång med en sak så slutar allt med att jag städar lägenheten för tionde gången samma dag. Men om jag tänker på saker som jag har klarat av under det gångna året så har jag under dessa gånger bara bestämt mig och sen är det så, oavsett vad. Men varför kan vissa saker vara lättare än andra? Man kanske ska börja med ett belöningssystem till sig själv som man hade när man var liten. Kommer ihåg att jag tjänade pengar hemma på att göra hushållstjänster och skrev sedan upp det på en tavla. Så jag kanske bara ska bestämma mig här och nu att om jag äter frukost, lunch och middag varje dag i en månad så åker jag på spa den 18.e November. It´s a deal!

Så nu har jag bestämt det och ska klara det. För jag tror verkligen att man måste intala sig själv till att klara saker och i vissa fall ha ett litet belöningssystem för att göra det roligare och mer motiverande. Så nu ska jag ordna ett schema att sätta upp på kylskåpet där jag kryssar av varje måltid för varje dag i en månads tid. wish me luck!

Espresso Shot (2)

2 reaktioner på ”Att intala sig själv till att klara saker

  1. Tycker du ska flytta till lidköping! Vi har ett bra bandylag Villa Lidköping. Trevlig stad som behöver trevliga människor. Nä, men det kommer lösa sig för dig. Allt ordnar sig, men det måste få ta tid. Att kasta sig in i saker blir aldrig bra.
    Kram

    1. Ja du det hade varit något om jag haft lite mer talang och inte haft min nackskada 🙂
      det har du verkligen rätt i <3
      kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *