André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella fem år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Annons

Att bryta en fasad

Det går verkligen inte med ord att beskriva den fantastiska respons som jag har fått under gårdagen i och med reportaget i Gefle Dagblad. Jag är evigt tacksam till er som kommit med tips och idéer kring allt från nackskadan till depressionen.

Känner att det är så viktigt att vi pratar om våra problem istället för att hålla allt inom oss. För samhället har verkligen blivit allt för ”perfekt”. Alla ska bygga upp en karriär och visa utåt att man är ostoppbar. Men i själva verket  håller vi så mycket inom oss som knappt ens närmaste vet ett dugg om. Jag tror att vi bygger upp denna fasad för att vi vill verka så framgångsrika och genom det få status. Men till vilken nytta? Varför ska man vara framgångsrik och ha en gör status? Vad får man ut av det förutom en bra lön? Jag mår hellre bra inom mig än att ha ett högt betalt arbete som jag inte känner glädje till och får mig att må dåligt. Självklart måste pengarna komma in varje månad för att vi ska överleva, men till vilket pris? Ibland måste vi stanna upp i vardagen och engagera oss i oss själva, speciellt om vi mår dåligt inom oss. Pressen i detta samhälle är på tok för hög och mycket tack vara sociala medier skulle jag påstå. Allt som är en framgång visas och hyllas men för att nå ut till den stora mängd människor som mår dåligt finns inte mycket.

Ryck upp dig har man fått höra och att det bara är att skaffa sig ett jobb så ordnar det sig, men i många fall är det mer än så som påverkar ens mående. För att hitta sig själv i ett samhälle där allt handlar om perfektion är inte lätt. Det krävs mycket terapi och tid för att kunna bearbeta och hitta tillbaka till sig själv. Speciellt stöd från ens närmaste vänner och familj.

Så min uppmaning till er som byggt upp en fasad för att till exempel sociala medier säger att det är framgångsfaktorn, är att stanna upp och vara ärlig mot dig själv. Är det verkligen viktigt vad andra tycker om dig? Är det inte viktigare att just du är nöjd med dig själv och speciellt ärlig mot dig själv? För i slutändan så kommer endast dina riktigt vänner finns där när fasaden till slut slits sönder. Då kanske inte den där fasaden var värt ett dugg utan bara en påfrestning för ditt mående. Var öppen för dina vänner och närstående för dom kommer förstå och vilja hjälpa. Oavsett vilket problem du har inom dig så är det oerhört viktigt att prata om det istället för att hålla allt inom dig. För det kommer inte lösa ett dugg. Som jag har skrivit i tidigare inlägg så vill jag hjälpa och stötta andra och jag finns inte längre bort än ett mejl.

Sköt om er och ha nu en underbar lördag!

Espresso Shot (2)

2 reaktioner på ”Att bryta en fasad

  1. Hej Andre. Det var en bra artikel du hade i gd o att våga prata om det o upplysa, som du även skriver i bloggen. Även fint uttryckt i din blogg.
    Ska läsa vidare😀. Kämpa på. All styrka till dig.Mvh Pernilla Henriksson

    1. Hej Pernilla. Tack snälla, känner att depressioner bland människor döljs för mycket för att vissa människor inte förstår hur dåligt man kan må utav en depression. Har fått höra så många gånger att jag bara ska rycka upp mig, men det är inte så det funkar. Så förhoppningsvis kan jag få någon till att förstå hur illa det kan vara och hur man bäst kan hjälpa en medmänniska som genomgår en depression.
      Va roligt att höra :D. All styrka tillbaka. Mvh, André

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons