André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella fyra år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Annons

Sprid kärlek istället för hat

Känsliga ämnen är en stor del av våra liv och om vad man kan säga och inte kan kläcka ur sig. Så jag tänkte ta tag i detta inlägg och berätta hur jag känner kring allt som skrivs på nätet och all hat som verkligen sprider sig som en löpeld.

Jag har märkt under en längre tid hur många mammor och pappor blir anklagade för hur dom uppfostrar sina barn, vad dom får för mat, hur länge nappen används, amning och en hel rad till med ämnen som jag tycker att alla utomstående inte ska lägga sig i.

Jag själv har fått mig en känga där jag blev anklagad till att Ella´s talsvårigheter berodde på att hon drack välling till kvällen. Personen som var helt ovetandes om mitt uppfostrande av Ella och inte ens hade egna barn skrev till mig via Instagram där hon förklarade för mig att Ella´s utveckling med talet berodde på just det att hon fick välling i nappflaska till kvällen. Ella var vid den tiden tre år, men det spelar ingen roll hur gammal barnet är.. Hade jag sett en vän ge välling till sin sexåring så hade jag inte brytt mig ett dugg och speciellt inte anklagat den personen för något. Enligt mig är det helt och hållet mobbning och falska anklagelser. Man har aldrig rätt att lägga sig i en förälders uppfostran om inte man märker att barnet far illa. Då kontaktar man socialen, och nej ett barn far inte illa av att bli ammad länge eller få en annan kost än vad just ditt perfekta barn får för trerätters middag med alla näringsämnen som behöv.

Varför ska ens dessa diskussioner finnas?

Ni kan omöjligt veta vad som ligger bakom en annan förälders uppfostran. Varför mamman inte ammar och ger ersättning istället är också ett stort ”FEL” enligt många. För mig är det skrattretande.. Har ni tänkt på att mamman kanske äter mediciner och inte kan amma? Det finns så många faktorer till att vi inte uppfostrar våra barn lika. Är inte det bra? Varför ska alla göra lika och varför ska allt vara så himla perfekt jämt? Slappna av och sluta upp med alla anklagelser och skitsnack bakom stängda forum.

Ni är vuxna människor. Tänkt till en gång innan ni kläcker ur er saker. Ni kan faktiskt trycka ner en person väldigt långt, så långt att den personen mår så hemskt dåligt att den kanske inte orkar mer.

Sprid kärlek istället. Genom kärlek kommer vi komma mycket längre än vart vi har kommit idag.

Espresso Shot (2)

4 reaktioner på ”Sprid kärlek istället för hat

 1. Underbart och helt rätt!!
  Konstigt att man vill slösa sin härliga energi till negativiteter istället för att njuta av den själv!
  Bra skrivet och som du säger tror jag dessvärre inte många tänker efter o bara dömmer utifrån sitt rätt o fel tänk…

  1. Tack snälla!
   Ja jag förstår mig verkligen inte på sånt där strunt.. Men de människor som dömer andra än nog osäkra med sig själv tyvärr. Tyvärr skapar dom så mycket negativitet.
   Vi vill bekämpa mobbningen i skolorna men vuxenmobbningen verkar tyvärr inte alls ha samma betydelse.

 2. Önskar att så många fler hade ditt fina tankesätt, allt för många gånger får man höra om vad man ”skulle göra annorlunda” i sin uppfostran. Medan i man i sitt egna tycke att man gör ett sjujäkla jobb och det bästa för just de individer du själv skapat. INGEN och absolut INGEN har rätten att trycka ner en förälder med sina tycken!

  1. Tack att jag inte är ensam om den åsikten :) Ja jag förstår faktiskt inte hur man kan lägga sig i en annan förälders uppfostran om man nu inte ens har frågat om råd eller tips. Det har du verkligen rätt i! Vi är vuxna människor och ska stå emot mobbning och kränkande kommentarer om andra människor, jag trodde vi hade kommit längre i den kampen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons