André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Blåbärsflickan

Ella hade ställt klockan på 07.00 i morse och tycke direkt att vi skulle leka med hennes My little pony hästar, jag som inte alls var lika så pigg tyckte att vi kunde ta en kaffe först för att vakna till och efter en lite diskussion med Ella så fick jag min vilja igenom, haha.

När väl jag, Ella och även hästarna hade fått i sig kaffet och lekt en stund så tog Ella´s farfar med oss på en skogspromenad i det soliga vädret. Då min far bor så bra till så har vi både svampskog och blåbärsskog precis bredvid huset och behövde inte alls gå långt innan vi nästan klev sönder dom första kantarellerna. Jag och Ella har en liten säregen teknik när det gäller att hitta kantareller, vi ropa nämligen fram svamparna som helt plötsligt dyker upp i någon moss-dunge. Svamparna verka lyssna bra på oss då vi både igår och idag plockade med oss en hel kasse med kantareller från samma skog.

DSC_0432

Men Ella´s favorit i skogen är blåbären och nu när det svämmar över med blåbär i våra Svenska skogar så är min lilla blåbärsflicka extra glad. Gårdagens skörd blev nästan 2 liter blåbär medans dagens hamnade på ca. en halv liter. Självklart ska ju inte alla blåbär läggas ner i korgen utan man måste ju smaka på dom för att avgöra om det är en bra buske att plocka ifrån enligt Ella. Så hennes ord blir lag, haha!

DSC_0469 DSC_0452

DSC_0473 DSC_0428

Nu är det snart dags för lite lunch innan vi beger oss ut på nya äventyr!

Espresso Shot (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *