André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Roadtrip i Dalarna

Då har man snart återhämtat sig helt efter förra veckans roadtrip som tog mig, Lovisa och min systerson Philip till Dalarna för 4 dagars ögongodis. Det som fick mig mest tagen var den gamla miljön, den spred ett lugn inom mig och fick mig att släppa alla dåliga tankar som kan spöka i min hjärna. Att sova i tält var faktiskt skönare än jag minns det. Hade förväntat mig sjukt hårt underlag och sömnlösa nätter, men så blev det verkligen inte. Sov faktiskt väldigt bra och var helt utvilad varje morgon konstigt nog.

Under resans gång besökte vi bland annat Falun, Rättvik, Mora, Leksand och Säter som bjöd på vackert väder och riktigt roliga minnen. Bästa minnet är nog när jag tar klivet ut från klippan i Silvbergs Gruva för att landa i det turkosa vattnet, något som jag aldrig har vågat tidigare men lyckades. Den känslan av adrenalin var helt magisk!

Silvbergs Gruva (26) Silvbergs Gruva (23) Silvbergs Gruva (13)

Ett annat minne från resan var när vi övernattade på Västanviks camping och tog oss en sen kvällspromenad för att beskåda solnedgången över Siljan. Men inte nog med det så hittade vi oss till en övergiven hockeyplan med två omklädningsrum fyllda med väldigt gammal hockeyutrustning. Då mitt fotointresse har kommit tillbaka så var det en perfekt miljö att ta svartvita fotografier på.

DSC_0554

DSC_0612 DSC_0620 DSC_0705 DSC_0717 DSC_0748 DSC_0799

En annan miljö som var fantastisk att fotografera var vid Säters gamla mentalsjukhus. Här blev det också mycket svartvita bilder då jag anser att det speglar miljön bäst. Speciellt här då man inte kan föreställa sig alla hemskheter som hänt bakom dessa väggar.

Säters Mentalsjukhus (48) Säters Mentalsjukhus (35) Säters Mentalsjukhus (11) Säters Mentalsjukhus (6) Säters Mentalsjukhus (26)

Denna resa var verkligen bra för själen, att få komma från vardagen och inte ha en aning om vad som händer nästa dag. Vi visste liksom inte ens vart vi skulle sova på kvällen. Men vi har lärt oss att allt alltid löser sig, till och med när vi skulle grilla fläskfilé en kväll och vi märkte att den var gammal. Det blev potatissallad och beasås den kvällen istället och mätt blev vi ändå!

DSC_0432 DSC_0383

Måste verkligen rekommendera att ta sig tid att komma iväg som vi gjorde, spelar liksom ingen roll om det är 2 dagar eller två veckor. Du kommer uppskatta det som bara den!

Espresso Shot (2)

images

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *