André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Olika förlag!

Jag har fått möjligheten att recensera två stycken barnböcker från OLIKA förlag. Först ut idag är boken Bra bestämt om den bestämda tjejen Mirjam.

Bra bestämt

bra_bestamt_3d-360x360

Bra bestämt handlar om en flicka som heter Mirjam som verkligen vet vad hon vill, och just nu vill hon inte att sin mamma och hennes kille Pierre ska pussas. Men kan hon verkligen bestämma vilka som får tycka om varandra? Boken tar upp mycket bra frågor om vad man får bestämma och vad man inte kan bestämma över. Den visar också med sina fina Illustrationer hur en annorlunda familj kan se ut och jag blev positivt förvånad när mamman i boken är tatuerad och piercad. De flesta böcker som vi har läst har mest innehållit mamma, pappa och barn, en helt vanlig Svensson familj. Så det är ett stort plus att boken tar upp att en familj kan se ut på flera olika sätt. Rekommendera denna bok till barn över 3 år. Har sagt det en gång redan men säger det igen, fantastiskt fina illustrationer. Ella tyckte om boken och vi pratade även efteråt om vad vi brukar bestämma för saker här hemma. Enligt henne så bestämmer hon mesta. Hon bestämmer bland annat vad vi ska äta, göra och vilka kläder hon ska ha på sig medans jag bestämmer när vi ska gå till förskolan och när vi ska sova, haha.

Författare: Anders Alzén 

Illustratör: Maria Borgelöv

Ålder: Från ca. 3 år

Espresso Shot (2)

One thought on “Olika förlag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *