André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Ett perfekt utflyktsmål för barnfamiljer

Då systersonen min är på besök denna vecka så är det full fart varje dag som går! Under gårdagen så tog jag med mig Lovisa och Philip på en tripp till mitt barndomshem där nu endast min far bor. Då Bernt som min far så fint heter jobbade nere i skogen så tog vi oss friheten till en rundtur i huset innan vi begav oss ut på en frilufts utflykt.

Vandringen som jag tog med dom på blev upp på ett berg som ligger endast 300 meter från där min far bor. Berget har tre toppar och heter Söderåsen, där finns väldigt mycket fint för både barn och vuxna. Bland annat så finns det en trollstig för dom yngre där bergen och träden är målade med ögon och munnar. Supermysig utflykt för familjen och det är inte alls en lång vandring från parkeringen, så alla i familjen orkar gå.

Gumman och gubben är också en mysig stig där det finns källvatten att få tag på ur en slang som är dragen inifrån berget. Men den turen hade inte vi igår då slangen var frusen, så det var bara att ta fram sina överlevnadsinstinkter och krypa in i en trång öppning till berget där man kunde ta sig in en bit till ett ställe där vattnet forsade. Var verkligen en riktigt häftig upplevelse att gå in där och se vad naturen skapat. Videoklipp inifrån öppningen finner ni via min instagram.

12782153_1301366516546145_1251433847_n IMG_0876 IMG_0880

Vi hade egentligen tänkt att bara gå till källan men beslutade oss till slut för att gå hela vägen upp till Platån, den högsta punkten på Söderåsen som ligger 254 meter över havet. Från den toppen kan man se ca 7 mil bort, alltså ända till Gävle. Men för att få den bästa utsikten så ska ni bege er via den blåa leden som kommer ta er till den bästa utsikten. Det vi fick se från Platån va inge vidare utan endast det här.

IMG_0873

IMG_0879

Så efter en fantastiskt mysig dag med massa av roligheter uppe på berget så var det dags att bege sig hemåt till Sandviken igen för att vila upp sig.

Espresso Shot (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *