André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Min hjärna tänker inte som din

Då halvligger man här i soffan igen framför nyhetsmorgon med en kaffe i handen och funderar på vad man ska göra med denna dag? Känns lite som att det är samma visa varje dag, man lämnar Ella och sen stirrar man ut väggarna här hemma under hela förmiddagen tills man hämtar henne igen. Det är nog den tiden på dagen som jag avskyr mest då det är väldigt ensamt och man får tid att tänka, tänka är kanske inte det bästa man kan göra när man lider av en depression.

IMG_0352

Men som tur är så har jag min psykolog idag klockan 11.15 där vi ska gå igenom senaste veckan och blicka lite framåt och se hur vi ska gå vidare. Känns fortfarande väldigt skönt att få prata med någon varje vecka om allt mellan himmel och jord utan att någon skrattar åt en eller säger åt dig att skärpa sig. För min hjärna tänker inte som alla ni andra. Det har blivit bättre men är inte bra! Jag tycker fortfarande det är fruktansvärt jobbigt att sätta sig i till exempel ett väntrum där det är människor och kan även få rena panikkänslor av att behöva sätta sig bredvid någon där. Men det är något jag måste träna på och övervinna mina tankar att det inte är farligt eller vad man nu ska säga att det är. Jag vet ju att det inte är farligt men det är ändå något som skrämmer mig.

Annars idag så blir det träffa en gammal vän som jag ej sett på ca. 1 år på grund av lite saker vi ej kom överens om och hade väl lite olika syn på saker och ting. Men vi i alla fall ta en fika idag och prata ut lite. Vi är ju barndomsvänner egentligen så vi kanske bara kommer kolla på varandra och skratta åt vårt agerande? Man vet ju liksom inte vad som kan hända, haha.

Hoppas ni får en fantastisk dag :)

Espresso Shot (2)

2 thoughts on “Min hjärna tänker inte som din

 1. men usch jag förstår precis vad du menar.., jag led av helt sjuka depressioner som höll sig i flera år, inte lätt att leva med i vardagen, jag vet. Jag hade åxå sjuk ångest och panik när jag satt i väntrummet hos min psykolog, jag kom alltid dit EXAKT i tid, alltså på minuten när jag hade tid för jag fick sån panik i väntrummet.. lider med dig! kanske inte så tröstande att höra men ibland kan det vara skönt att någon vet hur det känns, jag hade kunnat döda (okej inte bokstavligen, men typ^^) för att ha någon som vet hur det känns att prata med.
  Stor lycka till!

  1. Usch, de låter inte alls nå vidare.. jag får panik utav att inte vara i tid också så jag måste vara där minst en kvart innan och sedan sitta där och plågas..
   Ja, tyvärr förstår inte många sig på hur jag kan reagera som jag gör och hur jag mår.. det är ett fåtal personer som kan det och då har dom själva varit med om det också.
   tack snälla och detsamma till dig <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *