André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

En vanlig dag hemma hos mig

Som ni märker så lägger jag inte alls min fokus på bloggen för tillfället då dagarna springer iväg och orken inte riktigt finns där. Jag har liksom hamnat i en lite bubbla där nästan allt känns jobbigt. Så just nu kommer inläggen att komma med lite längre mellanrum än tidigare.

DSC_0356

Så vad har jag då gjort under tiden jag inte varit aktiv på bloggen?

En vanlig dag ser ut som följande: Kliver upp med Ella halv 8 och lämnar henne på förskolan runt 9:e tiden. När jag väl kommit hem så är jag så pass trött att jag ofta går och lägger mig och sover fram till 13-14 tiden för att sedan försöka få i mig dagens första måltid. Ofta så struntar jag i maten fram tills middagen då Ella måste ha mat. Sedan leker vi och busar fram till strax efter 18 tiden då vi slår på en film och varvar ner innan det är läggdags kl 19.00. När väl Ella har somnat så får jag underhållning av Lovisa i telefonen fram till läggdags som ofta blir runt 23-24. Jag somnar ganska snabbt men sen börjar hellvetet.. Vaknar mellan 3-6 gånger per natt och ligger vaken en längre tid. Förstår att det kan bero på att jag sover under dagen men är ändå riktigt trött på natten så jag borde egentligen kunna sova då också. Men just det här att man är trött hela tiden är ju en del av min diagnos, så jag får helt enkelt bita i det sura äpplet och acceptera det just nu.

Men jag har då inte bara varit hemma, det har blivit en hel del kryssningar och shopping under mina dagar som jag har mått helt okej. Tyvärr har panikångesten tagit över när det blir för mycket folk runt omkring mig, men jag arbetar med att acceptera det och göra som min psykolog säger. Tydligen så ska man helst inte andas långsamt och ta in mycket luft då man lätt kan få huvudvärk av detta. Man ska istället prata med sin hjärna och säga att ”det kommer gå över och att det inte är något farligt” istället för att försöka andas med djupa andetag eller smita ifrån problemet som jag har gjort med att tex. gå ut från affären och sätta mig ner i friska luften. Man ska istället stanna kvar på det ställe man är på och som jag skrev tidigare, ”prata med hjärnan.”

Nu ska jag ta och bygga en koja med Ella och åka ”lekkana” (Rutschkana) som Ella kallar det innan jag beger mig mot Skutskär för dagens träning. Imorgon har vi även seriepremiär mot Västeråslaget Hubbo i Div. 1 Östra. Så hjärtligt välkomna till Skutskär imorgon kl. 19.00!

Espresso Shot (2)

2 thoughts on “En vanlig dag hemma hos mig

  1. Hej! Jag hittade hit via Instagram, har inte läst förut. Vad jobbigt du mår dåligt :( Jag hoppas verkligen att du får en diagnos kan ‘komma tillbaka’ till välmåendet fort. Lycka till!

    1. Hej :)
      Ja det är faktiskt inge vidare men ändå något som jag märker många döljer.. Tycker det är tråkigt att människor ska dölja sitt mående pga. all perfektion här i världen =/ Hoppas med detta att kunna få fler människor att öppna sig lite mer för vänner och bekanta!
      Tack snälla du, det betyder väldigt mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *