André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

En förklaring kring hur depressionen påverkat mig som person

Jag vet att många har ifrågasatt mitt beteende den senaste tiden och att jag gjort en del saker som vissa har reagerat starkt på. Så jag tänkte ta tillfället till akt och berätta för er ytterligare en gång om att jag lider av en depression… Jag är alltså inne på min tredje månads sjukskrivning och när man lider av en depression så påverkas man som människa. För er som aldrig varit med om en depression kan det här som jag skriver nu vara svårt att sätta sig in i, men jag ska försöka få er att förstå så mycket som möjligt. Jag kan nu endast skriva av egna erfarenheter och av det mina läkare sagt och förklarat för mig.

Så hur har jag nu förändrats som person de senaste året?

Jag skriver senaste året då min depression smugit sig fram under en längre tid, alla depressionen dyker inte bara upp helt plötsligt. Enligt mig själv så orkar jag inte med saker lika mycket nu som för 1 år sedan, jag har bland annat inte gjort ett enda gympass på över 4 månader. Förut kunde jag gå till gymmet varje dag som ni lite äldre läsare säkert vet. Jag ligger ofta ner i fosterställning och känner inte lust med saker eller livet. När jag umgås med vänner eller släkt och pratar med er så kan jag helt plötsligt försvinna in i min egna lilla värld, då min hjärna inte orkar ta in mer information. Det är inte det att jag inte är intresserad av att höra vad ni har att säga utan det är att jag inte klarar av att lyssna mer, jag får liksom som en stor stress inom mig som är helt tom. Det är ofta det som gör att jag inte kommer ihåg saker som ni säger att vi har bestämt eller liknande. Jag vet att det låter helt galet och många av er tror säkert att jag är ett psyko och kommer troligtvis ta avstånd från mig framöver, ifall det skulle hända så är det helt lugnt för mig.. jag behöver inte 1000 vänner, det enda jag behöver är riktiga vänner som finns där och stöttar i alla lägen, trots att jag beter mig sjukt konstigt just nu. Det är inte så att jag har valt att bli såhär eller att jag vill vara såhär. Jag vill kunna jobba, plugga och umgås med vänner dagligen, men just nu går det verkligen inte. Jag känner varken mening eller ork till det just nu.

Så hur har jag mer förändras?

Jo, jag svarat knappt när folk skriver eller ringer mig. Jag orkar helt ärligt inte prata, jag känner sån ångest över att svara  så fort telefonen ringer så jag får riktigt ont i magen. Det är inte det att jag inte vill prata med just dig som skriver eller ringer, utan det är det att jag inte klarar av det. Jag vill, men kan inte..

Det här betyder inte att jag alltid kommer vara så här, utan det betyder att det är så jag är just nu och kan du inte acceptera det så är du välkommen att lämna mitt liv. Jag kommer bli bättre men det är inget som sker över en dag eller en helg utan det är en lång process som kräver tålamod.

Men det finns ändå små stunder och personen som kan få mig på andra tankar där jag på något vis känner mig levande igen. En stor sak där jag kan släppa allt annat runt omkring mig är bandyn. Där mår jag bra och kan ha full fokus med det jag gör.

Tack för mig!

IMG_7851

Espresso Shot (2)

5 thoughts on “En förklaring kring hur depressionen påverkat mig som person

 1. Starkt skrivet.. Var med där, men vågade ej berätta för någon. bara jobbet Så allt runtomkring mig rasade.. Men nu är jag hel igen! Ta tiden du behöver för att läka och känn ingen press över att behöva läka fort!

  1. Va skönt att höra att du är hel igen! Tror det blir lättare läka om man är öppen om det och försöker få andra att förstå att man inte är sig själv just nu.
   Det ska jag verkligen göra :)

 2. Verkligen en otroligt bra beskrivning över hur påverkad man blir av en depressioner. En dag i taget, andas och se det som är positivt i varje dag! Det blir bättre! Det syns verkligen på alla bilder du postar att du älskar att vara pappa ❤

 3. EXAKT SÅ känner jag, du beskriver precis som det är för mig.
  Man får helt enkelt prioritera det som är det allra viktigaste och folket får försvinna om de inte kan ha överseende:)

  1. Tråkigt att höra att du känner så, men som tur är så är vi inte ensamma och kan hjälpa och stötta varandra :)
   Det har du rätt i, man orkar liksom inte lägga energi på folk som bara tar energi från en :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *