André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Kristallsjukan

Det jag kommer berätta är bland de läskigaste jag varit med om.

Det hela började 00.20 i natt av att jag vaknar i ett ryck, svetten rinner, illamåendet tar vid och jag känner hur hela huvudet snurrar. Jag tror först att jag bara hade drömt en mardröm och var lite uppspelt men det visade sig vara något helt annat. Jag försöker ta mig upp i sittande läge två gånger utan resultat, men på det tredje så lyckas jag.

Vinglar mig in till toaletten och sätter mig ner igen, allt snurrar och det känns som att jag kommer kräkas vilken sekund som helst. Som tur var så kräks jag inte men det är under den kommande timmen som allt känns som värst. Väl inne på toan så pratar jag med 1177 som vill att jag inte ska vara ensam ifall jag ramlar ihop, så jag får kontakt med Emil Lundin via FB chatten som kommer direkt.  När väl Emil kom så la vi på och då hade jag tagit mig ut till vardagsrummet för att sitta upp i soffan, då det var det enda läget som gjorde att jag slapp den värsta yrseln.

yr

Emil fixade vatten och en banan åt mig som jag fick tvinga i mig trots illamåendet. Sen satt han där och hjälpte mig när jag skulle resa på mig då allt snurrade och jag kunde inte gå själv. Kroppen var som en hösäck och kändes helt orkeslös. Huvudvärken smög på och när det inte kändes så mycket bättre vid strax efter 2 så ringde vi igen till 1177. Fick liknande råd och att jag skulle ta två Alvedon samt om jag fortfarande var yr vid 8 tiden så skulle jag ta kontakt med en läkare.

Jag lyckade somna vid 5 och vaknade igen vd halv 7. Kände mig lite bättre när jag vaknade men ju mer jag vaknade till desto mer kände jag av illamåendet och yrseln och vid strax efter 8 fick jag telefontid på sjukhuset och kl 9 fick jag träffa en läkare.

Väl hos läkaren så blev ingenting konstaterat.. Så till slut frågade jag om kristallsjukan kunde vara ett alternativ? Fick ett luddigt svar tillbaka om att det kanske skulle kunna vara det. Men att min nacke också kunde vara problemet, men det är ingenting som man kan ta reda på. Fick även höra det dummaste jag någonsin hört inom sjukvården att det typ är omöjligt att ta reda på om man har en whiplash skada.. Denna läkaren kanske inte har dessa kapaciteter att ta fram det men skicka mig då till en speciallist istället för att bara låta problemet vara.

Innan jag klev ut från rummet så frågade jag om mina provsvar från blodprovet hade kommit som jag tog för ca 1 månad sen. Det hade dom men jag hade ej fått ett brev som jag skulle få men det enda som syntes var att jag hade väldigt lågt värde på D-vitamin. Så jag kom från sjukhuset med en burk D-vitamin och 0 % vettigare.

Men om jag ska gissa så tror jag att jag råkade ut för kristallsjukan den där natten. Nu sex dagar efter så mår jag skapligt, ganska seg i kroppen och små-yr till och från under dagarna. Men som tur är så har jag semester nu 🙂

Espresso Shot (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *