André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella fem år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Det här e inte kul längre

 Fick en tid i onsdag där vi skulle ha gjort en närmare undersökning och bedömning av läget kring nack skadan. Det känns lite grann som man åker på en käftsmäll efter en annan med tanke på korsbandsskadan som drog ut på tiden och det här som aldrig blir bra. Jag vet att skador tar tid, men att få rätt hjälp från början tycker jag är ett måste. Det jag fick ut av läkarbesöket var lite mindre blod då de tog blodprov för att kolla blodsockret, sköldkörteln och några andra saker som jag inte orkade lägga på minnet. Minnet för övrigt har ju bara blivit sämre sedan smällen. Jag kan förstå att de tar blodprov men det jag inte kan förstå är varför han inte tar mina ord på allvar och ger mig det jag vill ha?

Så nu ska vi bara utesluta dessa saker som blodprovet kommer visa för att sedan..? Ja det han sa uppfattade jag inte riktigt då läkaren pratade så luddigt. Samma luddiga svar får jag när jag ifrågasatte om hur jag kan få en ordentlig bedömning om jag har en whiplash eller ej. I deras journaler så står det endast ”troligtvis whiplash” och det kan ju vara bra att veta med tanke på försäkringsbolaget och för att lättare kunna hitta rätt träning åt mig.

Det här påverkar inte bara mig träningsmässigt utan väldigt mycket psykiskt.. Det finns dagar då jag bara vill lägga mig ner på golvet och bryta ihop totalt på grund av smärtan. Samt av tanken att allt ska dra ut på tiden och stressen som trycket på inifrån..

Som jag sa för någon dag sedan:

Det här e inte kul längre..

Espresso Shot (2)

2 reaktioner på ”Det här e inte kul längre

  1. När jag läste ditt inlägg kände jag bara ”ånej, inte en till med nacksmärtor som får tveksam vård och en läkare som knappt lyssnar”. Behöver du ryta till emot dem – gör det!! Jag har haft ont i strax över 4 år och fick inte ordentlig hjälp förrän lite mer än ett år sedan, trots att jag gick till akuten typ varje månad och storgrät över de enorma smärtorna. Då hade smärtan för länge sedan blivit kronisk och chansen att nånsin bli smärtfri igen minimal. Känner du av andra besvär (sömnlöshet, minnessvårigheter, lättretlighet, svårigheter att fokusera m.m.) så be att få träffa t.ex. psykolog/kurator som jobbar med KBT. Det gör under och är en stor hjälp på traven. :) Blir det hela utdraget och du inte känner att du får den hjälp du behöver så be om en remiss till ett smärtteam! Det finns flera i landet och de är fantastiska både på att hitta rätt diagnos, rätt behandling och hjälpa till med hur man kan underlätta sin vardag etc.

    1. Beklagar att du också har/haft nackproblem :/ Minnesproblem, svårighet att fokusera och lättretlighet kan jag garanterat har blivit efter skadan! Det har jag funderat på men inte riktigt tagit mig tid till men nu när du säger det så ska jag be om det vid nästa läkarbesök och ge dom en lite utskällning 😀
      Ett smärtteam har jag aldrig hört talas om, tack så himla mycket för tipsen! Det betyder jättemycket <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *