André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella fem år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Uppdatering kring nackskadan

Nu är man äntligen människa igen, men säkert i bara några timmar till. Träffade min sjukgymnast idag som gick igenom nacken och mjukade upp den lite. Läkaren på sjukhuset sa ju att det troligtvis var en whiplashskada och det börjar verkligen mer och mer likna en sådan skada nu. Så fort jag har händerna/armarna över huvudet en kortare stund så får jag världens huvudvärk och obehagligt ont i nacken samt blir väldigt yr.. Jag är hjärntrött och mår psykiskt dåligt ibland.. Sen nu senast igår när jag sovit lite konstigt och hela dagen är så gått som förstörd.

Men nu har jag fått nya övningar där jag ska träna upp fin-muskulaturen i nacken innan vi går vidare till lite roligare träning. Träningen som är just nu är verkligen inget man flyger upp ur sängen till, men den är så viktig så det är bara att bita i det sura äpplet och göra det ändå. Tyvärr kan vi inte säga hur lång tid det ska ta innan jag kan ställa mig i målet igen, men tyvärr ser det just nu mörkt ut till början av säsongen. Fast jag tänker inte vika ner mig för det då bandyn är mitt liv.

 IMG_4449 IMG_4447

Denna träning går ut på att hitta ett så rakt läge med kroppen och huvudet som möjligt. Pumpa sedan upp ”ballongen” så den fyller tomrummet vid nacken och börja sedan träningen med av pressa in hakan för att sedan släppa efter. Nu de första dagarna så ska jag endast köra 5 reps * 3 set för att sedan öka successivt.

Espresso Shot (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *