André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Vaccinera sitt barn? Ja eller Nej?

Det har varit en stor diskussion i media om man ska eller inte ska vaccinera sina barn  på grund av att allt fler föräldrar avstår sprutan åt sina barn. För många så framstår ett vaccin som ett skydd mot diverse sjukdomar, men vet vi egentligen vad det är som vi sprutar in i våra barns och våra egna kroppar?

Jag kan ta ett exempel som vi alla har hört talas om, svininfluensan. Var och varannan Svensk tog sprutan när masshysterin irrade runt i vårat avlånga land och sedan visade det sig att 30 personer dog i själva svininfluensan medans över 100 personer fick den svåra kroniska neurologiska sjukdomen narkolepsi av själva sprutan. Vaccinet som alla tog innehåller även kaliumklorid som också används som tredje substans vid giftinjektion, en metod för avrättning. Det gör alltså att hjärtat stannar när det går direkt in i blodet.

3vaccin

Om vi ska prata om de små barnen så skyddas dom otroligt bra genom amningen och mammans antikroppar men om man verkligen vill vaccinera så anser jag att man ska vänta tills man vet att barnens immun och nervsystem är mer moget än vad det är när de är så pass små. Jag och Ida har avstått helt från att ge Ella några sprutor och det kommer vi fortsätta med så länge  vi båda är överens om det. Jag själv har också slutat helt med att ta vaccin efter mitt besök hos Ulf Kilman på Kilmaninstitutet där jag bland annat fick lära mig massor om kroppen och hur den fungerar/reagerar på vad vi stoppar i oss. (Ulf är en välutbildad man som hjälp många stora idrottare genom tiderna och har en hög utbildning från många delar av världen, så ett besök hos honom kan verkligen förändra ditt sätt att tänka.)

Så mitt svar på frågan om man ska eller inte ska vaccinera sitt barn blir nej med motiveringen att varför vaccinera ett friskt barn när det finns botemedel om barnet mot förmodan skulle bli sjukt? Följ den dagliga hygienen och låt ditt barn bygga upp sitt eget immunförsvar. För hur många gånger har ni inte hört att det är onödigt att ta medicin när ni är sjuk då man lättare kommer hålla sig frisk om man låter kroppen bryta ner sjukdomen själv? Men missförstå mig inte då jag inte tycker det är fel att ta vaccin, men jag avstår.

Espresso Shot (2)

2 thoughts on “Vaccinera sitt barn? Ja eller Nej?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *