André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Falu BS – Skutskärs IF 9-3 (4-0)

Idag var det vinna eller försvinna och alla i laget visste vad som stod på spel. Vann vi så skulle vi fortfarande ha en teoretisk möjlighet att kunna klara oss till kvalspel.

När vi först anlände till Falun så möttes vi av en fantastisk syn. ”En av de bästa planerna jag sett från sidan – Jens Vickberg. Isen var helt perfekt när vi väl gled ut på den blanka ytan och jag måste verkligen ge beröm till Faluns vaktmästare för jobbet som han lagt ner.

IMG_1810

Innan matchen när grabbarna var ute och värmde upp så passade Kalle och jag på att köra lite syntester i omklädningsrummet men det blir lite svårt att avgöra om jag ser dåligt eller om det var Kalle som skrev som en kratta så det kanske är bäst att besöka en riktigt klinik, men kul hade vi 😉

IMG_1813 IMG_1815 IMG_1816

Skillnaden från då och nu var när man va liten grabb och åkte till Falun för att kolla på namn som tex. Sergej Obuchov och det var en publikfest med fulla läktare och hejarklacken som vrålade ”Falu Falu BS – Ett av Sveriges bästa lag”, nu hördes endast en alkoholiserad man från den nedgångna läktaren.

Tillbaka till matchen så var det Falun som öppnade starkast och får in ledningsmålet efter endast 5 min. Men sedan rykte vi upp oss rejält och började skapa lägen efter lägen men återigen vill det sig inte riktigt med målskyttet och Falun utökar sin ledning till 2-0 efter ett vinkelskott upp i nättaket. 3-0 målet går till på ungefär samma sätt med ett vinkelskott. Halvtidsresultatet skrivs till 4-0 efter en solklar offside (Minst 10 meter) där domaren stod helt felplacerad.

980

Vart fanns viljan.. vart fanns aggressiviteten?  Frågar ni mig det så känns det som att det kommer i de sista 10 minuterna av matchen i ren frustration.. Hade vi spelat så från start med att gå in hårt i situationer och trycka någon över sargen så tror jag att matchbilden hade sett annorlunda ut. Nu menar jag inte att jag hade gjort det bättre själv men det är bara min syn på matchen för man måste verkligen kunna ge och ta smällar under en match. Det handlar inte om fula saker utan att visa att ”här är det jag som bestämmer och här kommer du inte komma igenom lätt”.

Till andra halvlek så tyckte vädergudarna att det skulle vara roligt med en snömatch för nu vräkte snön ner. Vi börjar andra halvlek med ett mål i baken men efter på loppet av 2 minuter så har vi börjat pressa och slå tillbaka och fått med oss 2 mål och vi känns verkligen på gång. Men efter att Falun tagit time out och vi hade bestämt oss för att sätta hög press så börjar målen rulla in för Falun som gör 6-2, 7-2 och 8-2. Matchen slutat till slut med en 9-3 förlust och vi är därmed helt klara för Div. 1 nästa år.

Ny match på tisdag borta mot serieledarna Tellus på zinkensdamm, vi ses där!

bandy_skutskar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *