André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Skutskär – Köping 4-3 (1-1)

Starten på det nya året hade inte kunnat börja bättre, 2 poäng och vår första seger i Allsvenskan denna säsong!

Innan matchen så var det verkligen allvar i omklädningsrummet och alla visste att det här kan vara vår sista chans att börja plocka poäng för att nå en kvalplats. Köping som ligger precis ovanför oss på nedflyttningsplats hade på sin hemsidan nästan räknat med 2 poäng mot oss men de skulle dom snart få fan för 😉

Matchen började med ett lugnt tempo och nervös inledning där inget lag ville göra nått misstag. 1-0 kom i den 21 matchminuten genom Anton Lindberg efter en soloprestation. Efter målet så vägde matchen fram och tillbaka medans båda lagen skapade målchanser utan utdelning tills det återstod 5 minuter av första och Köping får en hörna som dom pangar upp i nättaket och vi går till halvtidsvila med oavgjort resultat.

DSC_0557 DSC_0527 DSC_0522 DSC_0448 DSC_0412

I början av andra halvlek så tar Köping ledningen med 1-2 men bara en stund efter så kvitterar vår junior Joel Engström efter ett frislag. Det gav oss hopp och tändning och vi trycker på för ett ledningsmål men helt slumpartat så får en köpingspelare glida igenom vårt försvar och jag lyckas inte rädda friläget som går lågt ner i mitt vänstra hörn. Men den här matchen hade vi bestämt oss och vi fortsätter trycka på och får med oss en straff med 15 minuter kvar som Wedda trycker dit säkert till 3-3. Med bara 5 minuter kvar så får vi en hörna och det är återigen Joel Engström som trycker upp bollen i nättaket och vändningen var fullbordad!

DSC_0635 DSC_0645 DSC_0557 DSC_0656 DSC_0623

De sista 5 minuterna så trycker Köping på för ett reduceringsmål och det var riktigt nära när ett frislag från vänsterkanten letar sig in igenom en stor klunga framför mig, men som tur var hann jag reagera och få upp högerbenet och styr ut bollen till hörna som vi sedan tar och vår första vinst är ett faktum!!