VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DAGENS MAMMA-OUTFIT & ÄRENDEN UTAN BARN

gypsygypsy2gypsy3Top: MM Couture // Kjol: H&M (egentligen en klänning jag gjort om) // Solbrillor: River Island // Sandaler: River Island

Hej, hur mår ni idag?

Jag har precis kommit hem efter att ha skjutsat bägge barnen till svärföräldrarna. Det känns så himla konstigt att vara utan mina barn i ett par timmar eller fram till eftermiddagen, vi hänger ju alltid ihop! Men jag har så sjukt mycket att göra, inte minst med tvätt och allt runt huset idag så jag kände att det här var det enda alternativet. Med en krypande bebis som drar i mitt ben och en treåring som vill leka med mig hela tiden är det omöjligt att få någonting gjort. Ibland sätter jag mig på kontoret här hemma i några minuter och tänker att de ändå är ute i vardagsrummet eller lekrummet och leker men det tar inte mer än tre minuter innan de båda kommer/kryper in till mig så det är sällan jag kan göra något under dagen. Men nu så… har jag precis gjort mig en kopp kaffe, ska skriva undan lite och sen börja med städning och tvätt. Inte världens roligaste saker att göra en dag som denna men jag har på mig fram till 17.00 (då jag ska hämta dem) och få iordning hela hemmet.

Vad hittar ni på?

Kommentera

INREDNING I VÅRT HUS & TOUS LE JOURS

rawness_mousses3-1 tisdag_53fc801b9606ee5efd1e789e tisdag3_53fc80412a6b22b110cbacaf tisdag2_53fc802eddf2b31e5c110b0fHej finingar,

Jag kommer titt som tätt lägga upp inredningsbilder från vårt hus här i bloggen. Jag älskar faktum att vi har det så ljust och att vi valt att inte ha alltför mycket dekorationer. Det är verkligen klara linjer och skandinavisk stil som råder här. Samtidigt märker man av att vi bor ute på landet då vi har blandat i en hel del trä i inredningen.

När det gäller dekorationer handlar jag inte sällan på Svenskt Tenn, en butik som jag älskar. Hade jag haft råd hade jag förmodligen köpt upp hela butiken och låtit det se ut så här hemma som de har det inne i affären. Så underbart ljuvligt, så snyggt, i princip allt är värt vartenda öre (och det är ju riktiga dyrgripar de säljer) Nu är jag återigen inne i en inredningsvåg och behöver bland annat stora kuddar till den vita soffan, ett par bilder till (tänkte kanske köra på några från Desenio) och lite annat smått och gott. Kommer som sagt visa upp allt eftersom.

Nu ska jag strax få i mig en nattmacka och sedan sussa sött. Tänkte bara snabbt tipsa er om en jättetrevligt fik med god mat som öppnade förra året i Stockholm. Den heter Tous le Jours – jag åt sashimi-sallad där förra veckan och den rekommenderas helhjärtat. Tous le Jour ligger på Tegnérgatan 7. Gå dit, vettja!

Kommentera

GRANOLA MED FIKON, GOJIBÄR & PEKANNÖTTER

DSC_0341DSC_0340DSC_0343DSC_0342Todiloo,

Sugen på något gott och mättande som dessutom är nyttigt? Min hemgjorda granola är riktigt god och kan avnjutas både som (del av) frukost eller till kvällsmål. Jag gjorde den väldigt ofta under tiden jag var gravid med Alexis och har nu börjat få cravings igen – förmodligen för att vi har det så varmt nu och kroppen vill äta sundare. Har ni också den känslan, att man äter nyttigare under sommarmånaderna?

Här är receptet på min goda granola, som jag sedan blandar med havremjölk, lägger i lite kokoschips, chokladdoppade pumpakärnor och till slut en sked jordnötssmör (som jag fullkomligt älskar).

Ingredienser:

5 fikon
ca två muggar havregryn
tre matskedar kokosolja, kallpressad
två matskedar honung eller agavesirap
en handfull mandlar
en handfull gojibär- två handfulla pekannötter

Jag valde alla bio-produkter, även fikon. Tog fem stycken ur påsen och skar dem i tre delar per fikon. Jag hackade handfull mandlar i två delar per mandel, gojibär tog jag i hela och pekannötter bröt jag slarvigt i två-tre bitar per nöt. Jag blandade allt i en skål tillsammans med havre, lade i tre skedar kokosnötolja och började att mixa med bara händer. Även om du kan använda diverse hjälpredor, är mitt förslag att knåda ihop dina ingredienser med dina händer; det ger mer kontroll och behöver inte mycket längre tid. På en-två minuter har du fått som en liten klump av alla ingredienser. Jag tog sedan även i lite honung den här gången, men du kan som sagt ta agavesirup istället. Det är vilket som.

När du är klar med knådandet (mest så att alla ingredienser går in i varann så att säga, och att både honungen och kokosoljan räcker till och finns överallt i mixen) tar du bakplåtpapper (ta gärna två stycken), sprid över granolan, och grädda sedan i ugnen i 200 grader. Jag lät det vara i ugnen i cirka 20 minuter. Du märker själv – när havre fått en fin gyllene färg och doften blivit rätt stark, är det dags att ta ut dem. Men kontrollera gärna ofta, då det tar väldigt kort tid mellan att havre fått fin färg – och blivit bränt.

När granolan är färdig tar du ut den ur ugnen och låter svalna lite. Sedan är det bara att strö över i en müsliskål. De håller sig perfekta i flera veckor; jag brukar låta mina vara i två veckor innan jag slänger dem (om det mot förmodan finns något kvar)

Kommentera

EN LYXIG START PÅ DAGEN

DSC_0881 DSC_0879God morgon, snyggingar!

Vad finns bättre än att lyxa till det på morgonen och smygstarta med en eller två macarons till frukost? Lyxen jag inte unnar mig varje dag, kan jag säga. Macarons är helt klart mina favoriter när det kommer till sötsaker och desserter. Det finns inget annat jag föredrar – de här från schweiziska staden Luzern må vara några av de godaste jag smakat på. Jag gillar att kombinera karamellsmaken med bär och köper oftast med mig en kombination av just de här smakerna. Har Ladurée förresten stängt i Stockholm? Synd, i så fall. Deras macarons är ju också to die for.

Idag ska jag ge mig på jakt efter en fin paljettklänning. Vi ska på semester nästa månad och jag skulle vilja hitta en riktigt festlig klänning till en av kvällarna. Jag har en del sådana i min garderob men såg igår att ASOS fått in några riktigt snygga, så det blir väl att klicka hem en av dem idag.

Kommentera

BRUNCHFAVORIT – TOSCAKAKA

imageTodiloo,

Här kommer recept på familjens favoritkaka, nämligen toscakaka i min regi. Den här är, tillsammans med min kanelbulletårta, en favorit här hemma. Jag försöker att inte baka den alltför ofta då den både innehåller rätt mycket socker o-c-h ger galna cravings så man inte kan sluta äta den, men den passar perfekt när det är något litet att fira eller om man planerar en brunch hemma och vill bjuda på något gott till fikat.

Ingredienser:

2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
½ dl mjölk
2 dl vetemjöl

Toscasmet:

75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 ½ msk mjölk
100 g mandelspån

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljpulver, smör, mjölk samt vetemjöl och fortsätt vispa/blanda. Jag brukar köra med elmaskin för att få den bästa möjliga konstistensen innan det ska in i ugnen.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll i smeten och grädda i mitten. Jag fick receptet vidarebefordrat av en kompis för ett tag sedan och i hennes recept stod det att gräddningen ska ske i 20 minuter men det är lite olika med olika ugnar – jag körde stickprov och behövde grädda i ytterligare fem-sex minuter.

Börja med toscasmeten: smält smör i kastrull, tillsätt socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop och låt sedan sjuda på svag värme i 10 minuter (glöm inte att titt som tätt röra om)

Ta ut kakan och bred smeten över, finfördela toscan. Lägg tillbaka in i ugnen och låt grädda i ytterligare 15-20 minuter (beroende på ugn) Du märker att kakan är helt färdiggräddad när mandeln/toscan får en fin gyllenbrun, något rostad, färg.

Kommentera

Senaste uppdateringar från mig