VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DEN VACKRASTE ORTEN JAG HITTILLS FÅTT UPPLEVA

DSC_0919 DSC_1020 DSC_0935 DSC_1029 DSC_0967DSC_0956Vi har hittat en helt magisk plats, en ort vi numera alltid beger oss till när vi behöver lugn och ro och en härlig semester eller kanske bara en getaway. Jag har tidigare rest väldigt mycket och gör det än idag och detsamma gäller min man som har besökt helt otroliga platser världen över, men den här pärlan som är vår stora favorit betyder något alldeles extra för oss. Och jag tycker verkligen att det är en av de allra vackraste platserna som existerar.

Egentligen är det en ”kanton”, i den italiensk-talande delen av Schweiz. Vår magiska resa innefattar tre orter som gränsar varandra och är väldigt små alla tre – och du har högst tio minuter mellan dem. Det är Ascona, Minusio och Locarno. Det sistnämnda är känt för sin årliga filmfestival, det förstnämnda är en stor turistort i den delen av Schweiz och Minusio har blivit vår personliga favorit då vårt älskade hotell ESPLANADE ligger just där. På en liten bergskulle med utsikt över den vackra sjön.

Den här resan behöver jag verkligen titt som tätt – vi är lyckligt lottade att dessa magiska platser ligger bara en timme och trekvart från oss. Inte mycket med tanke på att det är betydligt varmare där än i vår del av Schweiz. Känns verkligen helt annorlunda jämfört med den franska och den tyska delen av Schweiz (vi är ju i den tyska delen) Här vill vi definitivt köpa något litet till framtiden. Ett smultronställe som jag gärna vill behålla till mina barn. Jag vill låta dem upptäcka det här paradiset varje år, helst flera gånger per år. Även nu, början på juni, är det varmt och härligt. Perfekt sommarväder under hela sommaren till skillnad från vår del av Schweiz där det kan jämföras med Sverige (ostabilt och inte alltid garanterat värme och sol under sommarmånaderna)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste uppdateringar från mig