5 saker att göra när barnet sover

Som småbarnsförälder är det inget överflöd av timmar som erbjuds till annat än att underhålla sitt eller sina barn. Därför kan det vara skönt att när väl den tiden kommer att utnyttja den på allra bästa sätt. Det finns mängder av tips att ta del av, här har vi samlat några som du kan plocka fram om fantasin sviker.

Ta det lugnt

Den viktigaste punkten och den som kanske låter mest lockande. Sov ut lite extra kanske? Ta på dig myskläderna och kryp ihop med din partner i soffan till en härlig film som ni inte har kunnat se tidigare. Ta fram något snacks som med barnen vakna inte får stå framme mer än i några sekunder innan det ska smakas. Läs en bok eller lyssna på en podd. Vill du komma bort för dig själv en stund så finns det spel på nätet att ta del av. Bland annat Sveriges bästa casinon för Free Spins. Möjligheterna är oändliga. Ta tiden att göra det du behöver för att vila upp dig och vara full av energi när det är dags för en ny dag!

Få i ordning hemmet

Ser hemmet ut som ett bombnedslag efter en dag av barnlek och annat. Har det bakats under dagen och disk och annat står framme? Har barnen badat och skvätt ner hela badrummet? Det kanske inte låter som den mest lockande sysslan att göra men vi lovar att det kommer kännas bättre när du är klar. Städa, plocka undan och få allting i ordning. När du sen har gjort detta och allt är skinande rent så får du automatiskt energi till att ta tag i andra mer roliga saker dagen efter.

Träffa vänner

Har barnen lagt sig och du eller ni känner att tristessen slår till? Gör något åt det! Ni har säkert vänner i samma sits som vill få ut det mesta av tiden som erbjuds. Gör något litet. Ordna med en barnvakt som med sovande barn får slita minimalt. Spring över till grannarna och ha en spelkväll eller gå ut på bio. Allt för att samla energi fungerar. Ät en god middag i goda vänners lag och energikontot når toppen!

Ta ett bad

Kunde ha placerats i ta det lugnt-kategorin men här pratar vi total avkoppling! Tappa upp ett varmt bad fyllt av ljuvliga dofter. Tänd ljus och pynta omgivningarna. Sätt på någon lugnande musik och häll upp något gott att dricka. Luta dig tillbaka och känn kroppen renas från snoriga näsor och oklara vätskor som du har torkat under dagen.

Spela spel

Det finns mängder av spel du kan spela både på egen hand, i sällskap och online. Lägg kort eller spela ett gammalt “Finns i sjön” med din partner. Plocka fram frågespelet med frågor daterade tjugo år tillbaka i tiden och återupplev nostalgin. Ladda ner ett spel som app och fördriv tiden med. Spela själv eller spela med andra likasinnade online. Tekniken gör att du inte behöver lämna soffan utan kan slå ihjäl timmar med skratt och underhållning i en påhittad värld.