VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Grön smoothie

Här har ni en vitaminbomb! Så bra nu i förkylningstider och de flesta känner sig trötta och glåmiga! Smoothien piggar upp och boostar! Den räcker till ett stort glas eller två mindre.

2 nävar färsk spenat

1 grönt äpple, skalat och tärnat

4 tsk ingefära, skalad och riven

2 dl apelsinjuice

1 banan

Mixa ihop allt till en slät smoothie!

Kommentera

Limepannacotta med maräng och hallongrädde

Den här desserten blir både vacker och god! Alla moment går att förbereda i god tid innan så att det enda som återstår innan servering är själva uppläggningen. Jag har gjutit pannacottan i silikonformar i olika storlekar. Här är en bra sida för sånt!

8 pers

Limepannacotta

3 gelatinblad

4dl grädde

50g färskost

1dl strösocker

2 lime, saft och zest

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.

2. Rör ihop grädde, färskost, socker, zest och skal från lime i en kastrull. Låt sjuda upp och lägg i gelatinbladen. Rör om och låt koka upp en snabbis. Ställ åt sidan och låt svalna något.

3. Fyll formarna och ställ in i kylen. När dom stelnat till, lägg in dom i frysen tills 30 min innan servering.

Maränger

Ca 60-100st

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk citronsaft

1. Vispa äggvitorna med citronsaften och 1/3 av sockret till vitt fast skum.

2. Tillsätt resten av sockret och fortsätt vispa tills marängen bildar fasta toppar och du kan vända upp och ner på bunken utan att smeten rör sig.

3. Fäst ett bakplåtspapper i en långpanna med lite smet i varje hörn. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut valfri storlek på marängerna.

4. Torka marängerna i ugnen tills dom känns torra och lätta. Tiden beror på hur stora du gör marängerna men ca 30–50 minuter. Låt ugnsluckan stå på glänt när du stängt av värmen så att marängerna torkar och lossnar lätt från bakplåts- pappret.

Hallongrädde

2dl grädde

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mosade hallon

Vispa grädden till toppar tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner dom mosade hallonen med stora luftiga tag. Fyll en spritspåse med hallongrädden och lägg i kylen.

Till servering

Citronmeliss

Ätbart guldglitter

Havredrömmar i smulor ( jag bakade detta recept)

Färska hallon

 

 

 

 

Kommentera

Glasstårta med mörk choklad och apelsin

Den här är magisk! Enkel att sno ihop och förbereda och så fantastiskt god! Kanske som dessert på självaste julafton om du har tröttnat på tomtegröten 😄

5dl grädde

1 burk kondenserad mjölk

1 tsk vaniljpulver

200g mörk choklad

Zest 1 apelsin

Dekoration:

Krossade pepparkakor och torkade apelsinskivor

1. Vispa grädden till toppar.

2. Hacka chokladen.

3. Vänd ihop grädden med kondenserad mjölk, vaniljpulver, hackad choklad och apelsinzest.

4. Klä botten av en springform med bakplåtspapper och klä sidorna med tårtplast (kan också vara bakplåtspapper)

5. Häll i smeten och gör ytan slät med slickepotten. Ställ in i frysen över natten.

6. Torkade apelsinskivor. Sätt ugnen på 80 grader. Skiva apelsinen i tunna skivor och pilla bort kärnorna. Torka av skivorna med hushållspapper och lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. Torka i ca 60-90 min. Låt dom sen ligga kvar på eftervärmen tills dom är genomtorra.

7. Tag fram tårtan ca 30 min innan servering och lossa den från springformen. Dekorera med krossade pepparkakor och apelsinskivor.

Kommentera

Snabb RockyRoad!

Jag älskar kombinationen av salt och sött i godis! Det här godiset går snabbt att svänga ihop och du kan ta vad du vill och strössla på!

De här är ett av recepten jag gjorde i samarbete med Svenska Spel Keno.

1 kaka vit choklad

1 kaka mjölkchoklad

1 kaka mörk choklad

1 näve jordnötter

1 näve minimarsmallows

1 näve dumlakolor

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en långpanna. Bryt alla chokladkakor i bitar och placera intill varandra på plåten. Ställ in plåten i ugnen ca 10 min.

3. Tag en sked och swirla runt i chokladen så det blir ett vackert mönster.

4. Strössla över alla godsaker och låt chokladen stelna. Bryt i stora bitar och servera!

Kommentera

Kristyr till pepparkakor

Jag tycker att ni ska ta en liten pysselstund i köket i helgen! Baka eller köp färdiga pepparkakor, rör ihop en kristyr och börja dekorera! Endast fantastin sätter gränser!

Rolig present på glöggminglet, namnskyltar till julbordet, skylt på dörren eller julgranspynt!

4dl dl florsocker

1 äggvita

1 tsk ättikssprit 12%

Rör ihop alla ingredienser till en trög men smidig smet. Tillsätt nån droppe vatten om den känns för torr eller mer florsocker om den känns för rinnig. Fyll en spritspåse och rocka loss och dekorera!

Kommentera