Regnet öser ner och temperaturen svävar mellan 10-14 grader idag ? MEN! Glass kan man alltid trycka i sig! ?? Speciellt chokladglass hörni! Den här blev riktigt god!
Ca 6 portioner
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl kakao
2 äggulor
1 ägg
1 ½ dl socker
1 nypa salt
100g grovhackad mörk choklad
1. Värm upp grädde, mjölk och kakao tillsätt en nypa salt och låt svalna.
2. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt och rör sen ihop med mjölkgrädden.
3. Häll i blandningen i glassmaskinen och kör tills det blivit en len, härlig glass. Avsluta med att vända i grovhackad choklad.
Förvara i frysen en lufttät burk i några timmar för fastare konsistens eller servera direkt!
KommenteraIgår hade jag brudfest här hemma och jag bjöd på grillat och goda tillbehör. Sååå många av er ville ha receptet på baguetterna och självklart ska ni få det! Jag använder aldrig recept när jag bakar såna här bröd. Jag kör på känn ? När man har bakat mycket bröd så känner man att degen är färdigknådad, redo att jäsa, redo att bakas ut, färdiggräddade. Men så här skulle jag säga att måtten är! Kom ihåg att mjölmängden kan variera beroende på hur färsk mjölet är och vilken kvalitet du väljer. Ett riktigt bra mjöl kan du ta en näve av och trycka ihop till en boll ? Jag köper endast ekologiska mjöler.
3 baguetter
5 dl ljummet vatten
1 dl surdeg
20g blå jäst
1 msk honung
9 dl vetemjöl (540g)
3 dl rågmjöl (180g)
1.5 msk oraffinerat havssalt
1. Blanda alla ingredienser och jobba i maskin i 10 minuter eller för hand 15 min. Känns degen för stum så tillsätt lite mer vatten.
2. Olja in en bunke med olivolja och låt degen jäsa där i 30 min övertäckt. Vik degen i ett 3-slag och jäs 30 min. Vik igen och jäs i 30 min. Ställ in bunken i kylen nån timme eller 2 (eller över natten om du minskar eller tar bort jästen helt) Vräk ut degen på mjölad bänk och dela i 3 delar. Tvinna it till baguetter och grädda direkt i 225 graders varmluft eller 250 graders vanlig ugnsvärme i ca 15 min tills dom fått fin färg både på under-och översidan! Låt baguetterna ligga till sig nån timme innan du skör upp och serverar. Då sätter sig konsistensen och dom blir härligt sega och goda!
Kommentera
Idag har vi firat en älskad vän som ska bli mamma för första gången ❤️ Jag bakade en glutenfri chokladtårta med chokladsmörkräm och hallonmousse, spacklad med creamcheesegrädde.
Den här tårtan var för drygt 20 pers.
Klicka på de olika recepten!
Glutenfri chokladbotten med Chokladsmörkräm
Creamcheesegrädde
6 dl grädde
150g creamcheese
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig vit fyllning och färga med gelfärger.
Dekorera med bär!
KommenteraBröd i fyrfläta med god fyllning!
Det här brödet bakade jag i Hela Sverige Bakar och det återkommer ofta hemma hos oss då det är både kul att baka och vackert mitt på buffébordet. Jag brukar fylla det med basilika, vitlök och parmesan men idag blir det västerbottenost och gräslök! Festbröd a’ la Midsommar ??
1 stort bröd
20g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 msk salt
3 dl durumvetemjöl (180g)
9 dl vetemjöl (540g)
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
1 näve finhackad gräslök
150 g riven västerbottenost
1 msk rapsolja
En rejäl nypa flingsalt
Pensling & topping:
1 ägg
Sesamfrön
1. Lös jästen i vattnet och blanda i övriga ingredienser. Jobba i maskin eller för hand i minst 10 min tills degen känns spänstig och smidig och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar och har fördubblat sin storlek.
2. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
3. Vräk ut degen på mjölad bänk och knåda igenom lite snabbt. Kavla ut hela degen till en stor rektangel. Bred fyllningen över hela degen och rulla ihop till en stor korv. Dela korven i 4 bitar med samma storlek. Rulla till jämna långa korvar och placera bredvid varandra på en plåt klädd med bakplåtspapper.
4. Fyrfläta. Nyp ihop de fyra ändarna i ena änden. Börja fläta som vanligt med dom tre första korvarna. Tag den fjärde korven och lägg under 3:an så att dom byter plats. Börja om från början med dom tre första, lägg den fjärde under 3:an. Fortsätt hela vägen och avsluta med att stoppa in båda ändarna under flätan. Jäs övertäckt i 2 timmar till dubbel storlek.
5. Pensla hela brödet med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön.
6. Grädda i 225 grader i ca 20-25 min tills brödet blivit gyllenbrunt både på under-och ovansidan. Svalna på galler.
Kommentera