Chokladcupcakes till babyshower ❤️
Recept till 12 st:
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
100g smält smör
2 ägg
1.5 dl hett kaffe (eller vatten eller juice)
Frosting:
50g rumsvarmt smör
100g cream cheese
1 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Röd pastafärg
1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Tillsätt smöret, äggen och det heta kaffet i de torra ingredienserna och vispa till en slät smet.
4. Fyll 12 muffinsformar till 3/4 och grädda i 175 grader i ca 15 min. Låt svalna.
5. Frostingen. Vispa smöret klumpfritt och tillsätt cream cheese, florsocker, vaniljsocker och en liten droppe pastafärg. Vispa snabbt ihop till en slät frosting och dekorera alla cupcakes!
KommenteraJag fyller 40 nästa år. Jag har börjat älska att pilla med växter, odla och har till och med en Bokashi under diskbänken där jag komposterar alla hushållssopor ? Älskart! Så, i år blev pepparkakshuset ett växthus!
Ett jäääädra pill med rakbladet och en lååång stubin vid ihopklistrandet. Gelatinblad som fönster.
Den här tårtan var ett önskemål från Melwin när vi firade honom idag med släkten! En härlig chokladtårta med Marängsmörkräm och Oreokakor! Glutenfria bottnar med en mix som jag länkar till här under. Annars tar du bara fin glutenfri mix.
Ca 20 bitar
Botten:
6 dl glutenfri mjölmix
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk vaniljpulver
2.5 dl mjölk
1 dl neutral olja
3 ägg
2 dl kokande vatten
Marängsmörkräm:
5 äggvitor
250g socker
1 msk vaniljsocker
450g smör
250g mörk choklad
1 nypa salt
Chokladmousse:
3 dl grädde
2 msk cremé fraîche
1/2 dl socker
1/2 dl kakao
Chokladganache:
150g mörk choklad
150g grädde
Oreokakor
1. Botten. Blanda alla torra ingredienser och vispa ihop med olja, ägg och mjölk (går fint med havremjölk eller annan mjölk) Vispa i några minuter. Tillsätt vattnet och vispa i nån minut. Klä 2 st 20cm springformar och fyll med smet. Grädde ca 30 min tills dom är torra i mitten. Låt svalna uppochner för att bli platta.
2. Marängsmörkräm med choklad. Värm vitor, socker och vaniljsocker över vattenbad och under omrörning då och då tills alla sockerkristaller löst upp sig helt (60 grader) Vispa (helst i maskin) tills marängen svalnat och bildar vita, blanka toppar. Smält under tiden chokladen. Tillsätt rumsvarmt smör i omgångar och vispa under tiden. Tillsätt chokladen under vispning. Vispa 1 min på hög effekt.
3. Dela varje botten i 3 lager. Fyll varje lager med marängsmörkräm. Spackla även hela utsidan med ett tunt lager. Ställ kallt i kylen. Håller sig inplastad i kyl minst 2 dagar.
4. Täck med ett till lager smörkräm. Om du har kvar och det har gått 2 dagar så vispa bara upp igen så den blir len och jämn. Ställ kallt i nån timme.
5. Ganache. Finhacka chokladen och värm grädden het. Häll grädden över chokladen och vänta nån minut. Vispa om så all choklad löser sig. Låt svalna.
6. Häll ganachen över kanten på tårtan.
7. Chokladmousse. Vispa ihop alla ingredienser slarvigt och ställ i kylen 10 min. Vispa upp till fluff och spritsa på tårtan.
8. Dekorera med Oreokakor!
KommenteraHej!
Hoppas ni mår finfint och att ni hittar små ljusglimtar i vardagen nu när mörkret är här! Jag längtar tills vi ska sätta upp belysning på verandan så man ser lite grann iallafall när hunden ska ut sent på kvällen ? Jag väntar nån vecka eller två till…får fasen inte se för juligt ut..
Ca 25-30 st
Botten:
g gram färska, urkärnade dadlar
1.5 dl rostade hasselnötter
l riven kokos
3 msk kakao
1.5 msk vatten
Fyllning 1:
g osötat jordnötssmör
75g färska urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljextrakt eller pulver
Fyllning 2:
g osötat jordnötssmör, osötad
1.5 dl kokosmjölk – det vita, fasta överst i burken
2 tsk honung
1 tsk vaniljextrakt eller pulver
Topping:
2 dl jordnötter
50g mörk choklad, mjölkfri
1.Botten: Mixa ihop alla ingredienser. Smörj en 20 cm form med kokosolja och tryck fast bakplåtspapper så det gör upp några cm på kanternna. Tryck ut degen i ett jämnt lager.
2. Fyllning 1: Mixa ihop allt med en stavmixer. Bred ut ovanpå bottnenlagret.
3. Fyllning 2: Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1.
4. Grovhacka jordnötterna och strö över hela kakan. Smält chokladen och ringla över. Ställ kallt i kylskåp för att stelna till något. Skär i rutor innan servering!
Hej!
Jag längtar efter kräftor nu. Kräftor med västerbottenpaj, baguette, ost och kex och en fräsch sallad. Jag äter ju inte gluten längre så jag fortsätter med glutenfria recept. Njut nu hörni!
Botten:
2.5 dl glutenfria havregryn
2.5 dl majsmjöl
1 dl kesella eller créme fraîche
150g smält smör
Fyllning:
250g riven västerbottenost
4 ägg
2.5 dl grädde
Salt och peppar
1. Blanda alla ingredienser till botten och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 200 graders värme i ca 15 min.
2. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i formen. Grädda i samma ugnsvärme i ca 20-30 min tills den blivit fint gyllenbrun och precis stannat till i mitten.
Kommentera