Klockan är över 24 och jag måste bara gå och lägga mig!
Men jag sitter i källaren och kollar igenom ”Hela Sverige Bakar” avsnitten på
Demand boxen, mys mys. Jag vill också!!!
Idag ringde producenten från teamet. Jag har fått tid för slutcasting…
Onsdag 17/4 kl 9.40. Usch…nu blir jag nervös på riktigt!
Jag ska ta med mig ett bakverk som jag är ”stolt över”.
Det ska bedömas av en jury. Det kommer bli en längre
intervju där dom vill veta ännumer om mig och min bakning.
Jag kommer att få provbaka ett recept som är hemligt.
Shit pommes frites. Jag längtar så jag spricker!
Vill bara komma dit och köra igång, då tror jag att nervositeten släpper!
Jag har bestämt mig för att baka kanelbullar.
Varför? Jo, för att det är gott, det är en svensk klassiker, det är nåt jag är bra på,
det är många tekniska moment osså vill jag få dom professionellt bedömda!
I love my cinnamon buns!
Idag ringde dom från ”Hela Sverige Bakar” teamet igen!
Jag har blivit uttagen till slutcasting! Tjihooooooo!!!
Nu är det provbakning som gäller och jag inväntar mer info!
Igår ringde dom från produktionsbolaget.
”Grattis! Du är uttagen till casting! Vi vill jättegärna träffa dig!”
Shit pommes frites!
Så, idag, kl 12.40 befann vi oss på plats i Frihamnen, jag och Milou.
När vi anmält oss i receptionen så brakade det som aldrig förr i Milous lilla stjärt. Hon har levt i 6 månader. Hon har ALDRIG skitit ner sig så sjukt mycket!
Jaja, allt var 15 min försenat så det var lugnt med tid ändå, tur det, jädra unge.
Castingen gick bra tror jag. Kvinnan som intervjuade mig hade jobbat som massör förut så vi började snacka om det och min nervositet försvann lite. Hon frågade ut mig om allt möjligt, barndomen, bakintresset, familjen, mm.
Dom är ute efter att bygga en saga runt varje deltagare som TV tittarna följer. Christina, vinnaren förra säsongen hade ju haft en karriär som dansare men fått avbryta pga reumatism och hade sen ”bakat sig ur sin sjukdom”. Tja, jag kan ju inte säga att jag har bakat mig ur en livaktigs direkt. Nån sån story har ju inte jag att komma med. Men jag var 100% ärlig och bara körde på, take it or leave it!
Intervjun avslutades med ett förhör med ca 20 frågor om bakning. Allt från vilka ingredienser en vaniljsås innehåller till varför en deg jäser och bildar bubblor. Det gick bra.
Den 15-18 April är det slutcasting med en heldags provbakning. Hör jag inget innan dess så har jag inte gått vidare. Hehe…